“A passar-ho bé” participa en el programa de cuina en directe de Sueca
Que oferix la Regidoria de Comerç i Mercats
La Regidoria de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Sueca va posar en marxa, fa un any, una iniciativa consistent en què diferents establiments d’hostaleria i de venda d’alimentació de la ciutat participaren, quinzenalment, en l’elaboració d’un plat en directe des del mateix Mercat Central. El programa denominat “Cuina en directe des de la Plaça”, nom pel qual es coneix popularment a este Mercat, ha tingut com a participants als membres del col•lectiu “A passar-ho bé”, persones amb discapacitat intelectual les quals també han volgut demostrar les seues habilitats culinàries davant de tots els ciutadans que han acudit al Mercat.“Quan em van proposar la seua participació en el programa de cuina en directe que estem duent a terme des de la meua Regidoria, em va paréixer una iniciativa molt interessant i profitosa perquè, d’esta manera, aconseguixen una major independència al saber preparar-se ells mateixos determinats plats. La Plaça els ha facilitat la matèria primera per a confeccionar-los, i estem encantats de que hagen triat este programa per a fer este curs intensiu de cuina”, ha afirmat la regidora de Comerç i Mercats, Manoli Egea.
El coordinador de l’activitat i professional de l’hostaleria, Jaime Moncholí, va ser l’encarregat de posar en marxa este projecte en l’Associació “posant la meua experiència al servei de les persones discapacitades”. Davall les directrius de Jaime, els membres d’este col•lectiu estan realitzant diversos tallers de cuina amb què aconseguixen “guanyar en autonomia i acabar amb l’estigma que no poden realitzar certes activitats per ells mateixos. És molt important motivar-los i incentivar-los; fer-los veure que són capaços”. L’activitat de cuina realitzada en la Plaça està adaptada a tot tipus de discapacitat, persones amb problemes de psicomotricitat, minusvalideses i deficiències psíquiques i físiques. “Ells estan encantats amb l’activitat de cuina i la veritat és que se’ls dóna molt bé, tenen molta idea a l’hora d’elaborar plats en gelat. Voldríem agrair a la regidora, Manoli, totes les facilitats que ens brinda sempre en tot allò que li proposem”, en paraules de Dorita Meliá, presidenta de “A passar-ho bé”.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, i la regidora de Comerç, Mercats i Turisme, Manoli Egea, van acudir tam...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Pilar Moncho, diputada de Turisme: “Amb aquest nou programa volem popularitzar l'alta cuina entre tots els val...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
El projecte «A mos redó» aglutina tres campanyes complementàries destinades a difondre receptes de la nostra c...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més