| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 11/11/2021

GASTRONOMIA, OCI I MÉS... » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Arròs » Esdeveniments gastronòmics

Algemesí presenta el I Concurs de Gastronomia Local amb una recepta d’arròs sec

Serà el diumenge 28 de novembre amb motiu del 10é Aniversari de la declaració de la Festa de la Mare de Déu com a Patrimoni de la Humanitat


._000816
La regidoria de Turisme i l’Associació de Restaurants i Bars d’Algemesí (l’ARBAL) van presentar al Saló de Plens de l’Ajuntament la primera edició del Concurs de Gastronomia Local d’Algemesí, una iniciativa per promocionar i posar en valor la gastronomia local i de proximitat.
La data escollida és el diumenge 28 de novembre amb motiu del 10é Aniversari de la declaració de la Festa de la Mare de Déu com a Patrimoni de la Humanitat i, per altra part, rendint homenatge a la Dieta Mediterrània - també declarada Patrimoni - amb la recepta creada per al concurs, batejada com l’arròs sec d’Algemesí.
Es tracta d’un plat que ha estat treballat pels restauradors locals de l’ARBAL i que s’elaborarà a llenya utilitzant com a base ingredients tradicionals de la nostra cuina com són l’arròs, l’anguila i la carabassa. “És una recepta de nova creació que naix per dotar a Algemesí d’un atractiu gastronòmic amb un plat atípic i original que es diferencie de la resta d’arrossos valencians” ha recalcat Josep Camarasa, president de l’ARBAL.
A més, el Concurs tancarà la programació de la III edició de GASTRO RIBERA, un esdeveniment  organitzat pel Consorci de la Ribera que ofereix diferents activitats turístiques de caràcter gastronòmic per donar a conéixer i promocionar els productes de la comarca durant tot el mes de novembre.
“Des que vaig començar com a regidor he tingut la idea de situar a Algemesí en l’àmbit gastronòmic, és per això que naix aquesta oportunitat de tindre un plat que ens identifique com a poble i que els nostres hostalers puguen treballar i servir en els seus restaurants” ha recalcat Edgar Bresó, regidor de Turisme.
El certamen està destinat als professionals del sector de l’hostaleria, amb un límit de 20 participants que s’espera assolir, i comptarà amb un jurat professional que atorgarà un premi de 1.500 €. La  inscripció és per invitació de l’organització i des de hui ja es poden consultar els requisits i les bases del concurs a la pàgina web de l’Ajuntament o via el seguent enllaç: http://www.algemesi.es/sites/default/files/files/turisme/bases_concurs_gastronomia_local_modificat.pdf
L’acte començarà a les 10 h del matí a la Plaça Major i, a més dels concursants, també han estat convidades diverses associacions locals que participen sense competir.
Ajuntament d’Algemesí

 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.