| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 03/06/2024

GASTRONOMIA, OCI I MÉS... » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Events gastronòmics » Plats autòctons » Tapes

Carcaixent celebrà el seu primer ‘Concurs d’Amparín’

Dins dels actes de la Fira Modernista i organitzat per la Falla Plaça Major

._000086
Carcaixent va celebrar el seu primer ‘Concurs d’Amparín’, dins dels actes de la Fira Modernista i organitzat per la Falla Plaça Major. La història d'esta recepta, "Amparín", arrelada a Carcaixent data dels anys trenta, quan Carlos Rodríguez, propietari del "Bar Carlos", estava cuinant una tapa de sépia i se li va oblidar per complet que estava al foc, a punt de descartar-la va tindre l'ocurrència de provar-la abans de fer-ho, descobrint que la llarga cocció havia reduït considerablement el brou, atorgant-li un sabor excepcional. Molt content li va posar a esta nova tapa el nom de la seua filla Amparín i la tapa es va popularitzar tant que la va servir durant més de trenta anys, fins al tancament de l'establiment. Altres veïns i hostaleres del municipi també la cuinaven en aquells anys de la mateixa manera. L’Amparín s'elabora amb sépia, ceba, tomaca, espècies, pimentó roig picant, llorer i oli d'oliva i necessita de 30 a 45 minuts per al seu punt ideal.
Amb el temps esta recepta s'ha anat oblidant a poc a poc i quasi no es cuina actualment. Iván Taléns, en representació de la Falla Plaça Major, ha volgut traure-la de nou a la llum amb la celebració d'este concurs en el qual han participat veïns de la localitat i diversos establiments de hostalers.
Per a això s'han creat dos categories de participació, una amateur i una altra professional, tot i que també hi ha hagut una menció especial a la recepta més puntuada independentment siga en una categoria o en una altra. Un jurat d'experts,entre els quals hi havia grans professionals de la gastronomia, han estat encarregats de seleccionar els millors plats.
E6D

 
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.