Carnisseria Francisco Aranda de El Perelló, quasi cent anys d'historia al costat dels seus veïns

Miércoles, 26 de noviembre de 2014 | e6d.es
• La familia Aranda porta quatre generacions oferint als veïns de El Perelló i als seus visitants carns i embotits de primera qualitat
 

Entrevista a Amparo Aranda




A El Perelló trobem la Carnisseria Francisco Aranda. Es tracta d’una carnisseria amb molta tradició però alhora jove i dinàmica, que aposta per la qualitat, la innovació i les noves tecnologies, però sense perdre mai el gust pels productes i formes d'elaboració tradicionals que ens han transmès els seus avantpassats al llarg de 4 generacions.
És familiar 100%, els seus besavis Enrique i Julia, ja es dedicaven a la carnisseria i a la cria de bestiar. Van començar amb l'activitat en 1918, després els avis Julia Marco i Francisco Aranda van continuar en el negoci, l’àvia va morir sent molt jove i l’avi i el pare van obrir una petit lloc en el mercat, ja des de molt jove el pare es va fer càrrec del xicotet negoci i en 1970 juntament amb la mare, comencen un camí junts.
En 1984 van obrir un altre punt de venda en l’avinguda Isaac Peral, enfront de l'església , esta tenda després d'algunes reformes segueixen obrint-la durant els mesos d'estiu per a donar un millor servei als clients durant la temporada estival.
Els pares, Amparin i Francisco, han passat el testimoni i ara, estan al capdavant del negoci Esther i Amparo Aranda.
La nova generació està formada en màrqueting, administració i direcció d'empreses, relacions laborals i recursos humans , prevenció de riscos laborals, a més de cuina, restauració i pastisseria. Aposten per la formació i l'ampliació de coneixements en tots els camps i intenten plasmar tots els coneixements adquirits en l’ empresa.
Conscients del moment difícil pel qual passa , estan fent un gran esforç per adequar-se als nous temps, a la nova demanda i a la nova competència, invertint tot l’esforç a innovar en producte per a adequar-se a la demanda del consumidor, innovar en packaging i envasos .
En la tenda els ofereixen des d'embotit clàssic i tradicional de la zona elaborat de forma artesanal i amb receptes centenàries dels nostres avis, fins a embotits innovadors com la sobrassada amb mel de flor del taronger i fruita seca, la de mistela de valència o la de poma rostida i ceba confitada.
Des de la clàssica hamburguesa de vedella , que és tot un clàssic de la casa, fins a la deliciosa hamburguesa amb algues kombu i wakame o amb bolets i alls tendres , passant abans per les 56 varietats mes que preparen.
Sense oblidar-nos de l'hamburguesa Wellington , deliciosa hamburguesa amb foie i ceba confitada, embolicada en pasta fullada i forneada  perquè la clienta solament haja de calfar-la, este producte ha comptat amb l'aprovació i beneplàcit de personalitats tan il•lustres en el món de la gastronomia com Joan Roca, Juan Echanove, Quique Dacosta, Anduriz, Paco Torreblanca, Conchita Lluch, que vam tindre l'honor que la provaren en l'últim aniversari de l'acadèmia de gastronomia de la comunitat valenciana en el qual els van convidar a participar.