| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 05/06/2017

GASTRONOMIA, OCI I MÉS... » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Esdeveniments gastronòmics » Fruites i verdures

El Perelló es vesteix de tomaca

El Perelló s'ha convertit en el punt de trobada de comerciants, artesans i amants de la bona gastronomia durant el cap de setmana


._000300

._000406
El Perelló s'ha convertit en el punt de trobada de comerciants, artesans i amants de la bona gastronomia durant el cap de setmana del 2, 3 i 4 de juny, gràcies a la Fira de la tomaca del Perelló, que amb la seua sisena edició ha consolidat El Perelló com un vertader referent gastronòmic a la Comunitat Valenciana.
Ja van sis anys que El Perelló celebra la temporada de la seua reconeguda tomaca, “la millor tomaca del món” amb un certamen gastronòmic que reuneix a expositors no solament de la Comunitat Valenciana sinó també de tota Espanya: els millors olivers, vitivinicultors, pastissers, carnissers, són només alguns dels expositors dels quals ha pogut presumir la sisena edició de la Fira Gastronòmica de la Tomaca del Perelló.
Per sisena vegada la Fira de la tomaca del Perelló s'ha superat, batent en aquesta edició tots els rècords de participació. Malgrat les condicions meteorològiques de la jornada del diumenge, milers de persones han gaudit de la gran oferta gastronòmica i comercial que ofereix El Perelló en el més gran i nodrit certamen gastronòmic celebrat fins ara, amb al voltant de 110 expositors que durant el cap de setmana han realitzat una infinitat de tastos i demostracions de la seua àmplia varietat de productes, des de cerveses artesanes fins a exquisits pastissos, passant per les més saboroses tapes, vins i molts més. A més, aquesta edició ha comptat amb un expositor molt especial: l’alumnat de Ciències Gastronòmiques de la Universitat de València, que no solament ha oferit degustacions de diferents receptes elaborades amb tomaca del Perelló i jocs nutri-didàctics familiars, sinó també xarrades sobre les característiques nutricionals de la tomaca del Perelló de la mà del Degà de la Facultat de Farmàcia, D. Juan Carlos Moltó.
El focus de major afluència de visitants en la VI Fira de la tomaca ha sigut la Cooperativa Unió Protectora del Perelló, que enguany ha introduït una nova varietat de tomaca: la tomaca rosa, que juntament amb la tomaca bombó es van esgotar durant les jornades de fira. L'associació d'agricultors oferia degustacions de les diverses varietats de tomaques del Perelló, com la tomaca valenciana, tomaca bombó, tomaca rosa i tomaca raf, conreats mitjançant tècniques de producció tradicionals en els arenals del Perelló, regats i protegits pel Parc Natural de l'Albufera. A més de les diferents classes d’aquesta especial tomaca, una tomaca de qualitat amb un intens sabor que ho converteix en únic, la Cooperativa també ha oferit una gran varietat de productes hortofrutícoles locals, entre els quals destaquen creïlles, cogombres, albergínies, pebrots i cebes, les vendes de les quals han augmentat també en aquesta edició. “Estem molt contents del gran acolliment que tots els anys té la fira. Des de la Cooperativa Unió Protectora del Perelló dediquem molt esforç i afecte als nostres productes i ens complau veure que la gent veritablement els gaudeix”, comenta la Gerent de la Cooperativa Elena Villegas.
Aquesta sisena edició ha ampliat el recinte firal a la totalitat del Carrer Castelló, on s'ha situat el mercat artesanal valencià amb productes típics manufacturats, sumant-se a la tradicional ubicació en els Carrers Escoles, Menorca i Via Sucronense, que en la cinquena edició ja es va ampliar amb l'ocupació parcial del mateix Carrer Castelló.
A més, els més xicotets també li'l van passar en gran gràcies als inflables, animadors infantils i altres atraccions de la zona infantil, i per als majors, una actuació en directe en la zona dels Pubs (Av. Isaac Peral) van acabar de rematar la nit del dissabte.
L'acte inaugural del certamen gastronòmic va tenir lloc la vesprada del divendres 2 de juny, i va comptar amb la presència de distingides autoritats regionals i de l'àmbit de l’agroalimentació, entre ells el Secretari Autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Il·lm. Sr. Francisco Rodríguez Mulero, la Directora General de l'Institut Valencià de la Dona Maria Such, la Diputada de Turisme de la Diputació de València Pilar Moncho i el Director territorial de la Presidència de la Generalitat Valenciana Francisco Molina. En aquesta VI edició, l'Agrupació Musical del Perelló ens han sorprès molt gratament amb una espectacular actuació “flash mob”, que va deixar bocabadats als assistents a l’inauguració.
Ajuntament de El Perelló




El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.