| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 06/10/2014

GASTRONOMIA, OCI I MÉS... » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Arròs » Esdeveniments gastronòmics

El restaurant "Gambrinus", de Siete Aguas, fa el millor putxero valencià a l'Alcúdia

Per altra banda, "Juan Veintitrés", de Benifaió s'ha endut el primer premi de Postres de Kaki de la Ribera


._000255

._000256
Salones Siglo XXI ha obert hui les seues portes  per a celebrar a l'Alcúdia el "VII Concurs de Putxero Valencià i Postres de Kaki de la Ribera". Un any més, esta iniciativa ha portat a l’Alcúdia els millors cuiners de la nostra geografia, tots ells abillats amb l’uniforme de cuina, l’olla i els millors ingredients. A mitjan matí el jurat ha començat la degustació de putxero i postres amb kaki, enguany format per els alcudians Juan Carlos Galbis, president del jurat; Fausto Clemente, amfitrió del certamen; Carmen Arocas, que ha tornat a viure a l’Alcúdia després de jubilar-se com a Cap de les Cuines Centrals de l’Ajuntament de París i Isabel Ribelles, del restaurant Nazaret, guanyador de la darrera edició del concurs. També ha format part Richard Briz, de Carnisseries Orce, proveïdor de carnisseria i xarcuteria de l’espai de restauració de la Fira; a més del periodiste i escriptor Emili Piera i el sacerdot Joaquín Núñez, provinent d’una família xativina de llarga tradició culinària i habitual columnista i tertulià de ràdio. L’Ajuntament ha estat representat enguany per les presidentes de tres de les associacions més actives de l’Alcúdia:  Immaculada Sanchis, de la Junta Local AECC; Elena Giner, de les Mestreses Tyrius i Mª Teresa Martorell, de Dones de l’Alcúdia.
La setena edició del concurs ha comptat amb la participació de dotze restaurants, una mostra representativa de la millor cuina tradicional dins de la gastronomia valenciana: Juan Veintitrés, de Benifaió; La Visteta, de Barx; Chaparral i Casa Granero, de Serra; Restaurant Emi, d’ Orxeta; Sala Braham, de Riola; Gambrinus, de Siete Aguas; Miguel y Juani, de L'Alcúdia; La Mar Salà, de Cullera; Hotel Les Rotes, de Dénia; La Bonita del Puerto, del Grau de Gandia i La Granja, de Sueca.
Acabat el concurs, els assistents pogueren tastar tots els putxeros que s’han presentant a esta convocatòria  i anar fent les seues travesses de qui seria el guanyador; després gaudiren d’un bon putxero valencià, elaborat per Salones Siglo XXI. A l’acte estigueren presents l’alcalde de l'Alcúdia, Robert Martínez y la diputada provincial Oreto Segura; a més de representants de les diverses entitats esportives i socioculturals de l’Alcúdia.
En el transcurs del dinar, Daniel Belda, gerent de Bodegues Belda, de Fontanars dels Alforins, ha sigut homenatjat per la organització per ser l’únic expositor que no ha faltat a cap de les 20 edicions de la Fira.
 
 
En acabar el dinar es lliuraren els premis
 
3r Premi de postres de Kaki:  Miguel y Juani, de l'Alcúdia.
2n premi de postres de Kaki:  Casa Granero, de Serra.
1r premi de postres de Kaki: Juan Veintitrés, de Benifaió.

3r premi de putxero valencià: La Granja, de Sueca.
2n premi de putxero valencià: Chaparral, de Serra.
1r premi de putxero valencià: Gambrinus, de Siete Aguas
.
 
 
Demà ampliarem esta informació amb declaracions en àudio del protagonistes
._000330
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.