Les dos primeres eliminatòries prèvies del 54 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca s’han celebrat ja amb un gran èxit. Manly (Sidney) i Xangai han tingut l’honor de ser les dos primeres ciutats que trien a un concursant internacional per a participar, el pròxim 14 de setembre, en el certamen gastronòmic més veterà d’Espanya organitzat en la capital de la Ribera Baixa. A Austràlia, el vencedor va ser el cuiner Hassan M'Souli, del restaurant Out of Africa, de Sidney. Per la seua banda, el guanyador en la semifinal celebrada a Xangai ha sigut Óscar León, del restaurant La Pedrera, de Xangai. Ambdós cuiners han aconseguit l’oportunitat de poder viatjar a Sueca per a optar a cuinar la millor paella del món durant les festes de setembre. La regidora responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Teresa Ribes, s’ha mostrat molt satisfeta “tant pel nivell dels participants com per la gran acollida del públic. La paella valenciana amb la nostra recepta ha triomfat a Oceania i a Àsia. Les llargues cues que es van formar de persones interessades a provar el nostre plat així ho testifiquen”. Per la seua banda, Jesús Melero, coordinador del Concurs, que ha exercit de president del jurat en les dos eliminatòries, ha reconegut “el bon nivell dels cuiners internacionals. Durant les classes de perfeccionament que els vam impartir, van demostrar un gran interés per dominar el nostre plat. Esta experiència està servint perquè es conega l’autèntica paella valenciana, dignificant-la i allunyant-la així de les moltes barbaritats que es comenten en nom seu”. Les pròximes eliminatòries tindran lloc, durant el mes de juliol, a Tòquio i Miami.
Ajuntament de Sueca