La Diputació de València té previst escometre, al llarg del pròxim any, una sèrie d'actuacions de millora en les instal·lacions de l’Escola de Viticultura i Enologia de Requena, que precisament complirà en 2021 els 60 anys des de la seua creació.
Dins d'este context s'emmarca la visita que han realitzat els diputats provincials Eli García, responsable de les escoles de formació, i Andreu Salom, titular de Patrimoni de la corporació. Tots dos han comprovat de primera mà l'estat de conservació dels edificis i han recorregut aquells llocs en els quals està projectat dur a terme els treballs de renovació i ampliació, que començaran a executar-se l'any vinent.
A més de les millores en les instal·lacions, actualment ja s'està completant una ampliació de la capacitat de la xarxa d'internet mitjançant la implementació de fibra òptica, amb la finalitat que la connexió arribe a totes les dependències de l'edifici. Esta millora tecnològica se suma a la incorporació de nous equips informàtics i un projector a l'inici del curs actual.
En este sentit, Andreu Salom ha mostrat la seua total predisposició “per a continuar realitzant totes les millores que siguen necessàries perquè els futurs professionals puguen formar-se en les condicions més òptimes”. Així mateix, Eli García ha anunciat “la creació d'equips de treball per a estudiar les necessitats més urgents del centre i preparar les activitats per a commemorar el 60 aniversari de l'escola, que coincidix a més amb els 25 anys del naixement de la branca del curs d'agroforestals”.
L'Escola de Requena, en els seus 60 anys d'experiència docent, ha format a centenars de professionals, alguns d'ells de reconegut prestigi a nivell nacional, convertint-se en un centre formatiu de referència en el sector agroalimentari i forestal, tant a la Comunitat Valenciana com en la resta d'Espanya.
Al costat de l'Escola de Capatassos de Catarroja, els dos centres formen part del compromís de la Diputació en la formació i la inserció dels nostres joves en el mercat laboral.