La DO Utiel-Requena selecciona els seus vins representatius de 2023
Triats mitjançant tast a cegues pel panell de tast de la DO
La Denominació d'Origen Utiel-Requena ha presentat els seus vins seleccionats per a l'any nou, triats mitjançant tast a cegues pel panell de tast de la DO. Aquesta vegada, el tast ha comptat amb un convidat especial, Joaquín Gálvez, també conegut com Wineman. A l'entorn de l'última reunió del ple del Consell Regulador abans de les vacances nadalenques, ha tingut lloc el lliurament d'aquests guardons per a les categories de Blanco, Rosat de Boval i Espumós Utiel-Requena.
El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Utiel-Requena atorga el reconeixement de Vi Seleccionat DO Utiel-Requena 2022 en la categoria de Blanco Utiel-Requena a Alt Cuevas 2022 blanc de Cellers *Covilor. El mateix celler lidera en la categoria de rosats, perquè el guanyador en la categoria de Rosat de Boval Utiel-Requena ha sigut Alt Cuevas 2022 rosat. Tots dos premis han sigut entregats al director tècnic del celler, Toni Fernández.
Finalment, la categoria d'Espumós Utiel-Requena ha sigut capitanejada pel Tharsys Únic 2018 de Celler Pagament de Tharsys. El diploma va ser entregat a Ana Carlota*Suria, gerent de Pagament de Tharsys.
Concurs de vins DO Utiel-Requena
Des de 2007, el Consell Regulador de la DO Utiel-Requena convoca un concurs anual per a triar els vins representatius de les diferents categories, al qual poden presentar-se els cellers inscrits que ho desitgen.
Els guanyadors representen a aquesta entitat durant un any en actes públics en els quals participa el Consell. En la primavera se celebrarà una segona tanda de vins seleccionats per a 2023, amb els negres.
Convidat: Wineman
En el tast d'enguany, el Consell ha comptat amb un convidat de luxe, l'especialista en vins del món Joaquín Gálvez, que està molt agraït per l'experiència. Després de la seua participació: “l'elecció s'ha realitzat entre vins dins de l'excel·lència. Ha sigut també més que interessant comprovar l'ampli ventall d'estils que s'elaboren, des de blancs molt refrescants, de perfils gustatius suaus i altres més corpulents, fins a vins amb acideses fermes, en cap cas exagerades”.
A més, “els rosats han sigut vins que han convidat a reflexionar entre les possibilitats estilístiques. Hi havia per tant vins amb un perfil molt de moda, amb lleugeresa de color, que es veia reflectit també amb un paladar més prim. Per a la meua alegria els finalistes presentaven caràcters més típics de la zona, com de la Boval, sent vins generosos en color i amb una boca molt amable i estructurada, amb una enorme i grata persistència gustativa”.
L'apartat dels espumosos, “el guanyador és fresc i refrescant amb una magistral integració de la bambolla que es funde en boca com si d'una “mousse” es tractara. Em va agradar molt també catar espumosos amb color pràcticament negre, amb el que el ventall gustatiu era amplíssim, enhorabona”.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Durant la cita es van catar un total de 13 vins
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Una iniciativa que ha reunido a nueve músicos de cada uno de los municipios que conforman el territorio de la ...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
El 76% de las hectáreas cultivadas en orgánico de la Comunidad Valenciana y el 8% del total en España se ubica...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més