La Fira Gastronòmica de l’Alcúdia ha destacat per l’afluència de públic i volum de negoci
“S’ha notat una repercussió en el consum”
En general en esta 20 edició s’ha notat una recuperació en el consum, els expositors han vist un increment en les compres i les degustació i l’àrea de restauració s’ha omplit a l’hora de dinars i sopars.
Ha sigut una Fira excel·lent per la varietat i la qualitat dels productes, a la qual s’han incorporant, amb vocació de continuïtat, 18 nous productors artesans qualificats que estan introduint productes novells i excel·lents i que han aprofitat la Fira per a presentar-los al públic que en definitiva és qui els ha de reconèixer. Productes com ara els que duu la Oleoteca La Chinata, Pates vergetasls Fina, Cervesa artesana Spigha, paelles Amparín, Conservas Rueda, Associació de productors ecològics de la Ribera o l’empresa Ultradri, que elabora productes manufacturats a base de saladures, com ara el capellà torrat amb oli i escalivada de capellà, també ha vingut com en cada edició dels darrers 10 anys, la Pericana de Muro amb la seua oferta de tomaques seques, pericana i els seus productes elaborats que el públic de l’Alcúdia ja coneix i aprecia.
Tampoc no han faltat els productors de carn i embotits, com ara Galán, de Xalò, amb tota classe de sobrassades amb sabors especials, Embotits de la Serra de Mariola, d’Ontinyent i d’Utiel han completat l’oferta de la Comunitat, i de les illes Balears s’han pogut tastar sobrassades i formatges, a més d’altres embotits menys coneguts per estes terres.
El formatge, amés del ja mencionat de les illes, també ha estat molt ben representat, amb els formatges de Catí, la Granja Rinya i els formatges manxegos de cabra del Paraje de Colmenar.
La excel·lència en el servei també està present sempre a la Fira de l’Alcúdia, tant per part dels expositors com de la organització. Cada any s’intenta millorar les condicions per als visitants, enguany la novetat més important en este sentit ha estat la d’adequar un aparcament de 8.000 m2 per als vehicles al costat mateixa, del recinte firal, millorant així els accessos i la comunicació.
La excel·lent ubicació de la Fira d’atraccions al solar del final del parc de la fira, ha permés crear un enorme passeig que uneix totes les fires i ha beneficiat molt al trànsit de públic, que tot i ser molt nombrós, ha pogut tindre una continuïtat massiva i fluida de visitants i ha revitalitzat la zona de porrat.
Quant s número de visitants, si el dia 9 va marcar una fita, dissabte i diumenge han desbordat totes les previsions, arribant a sobrepassar les 200.00 visites al llarg dels 5 dies de Fira.
Una magnífica tendència que la organització espera que continue l’any vinent, en el qual la Fira repetirà les dates d’enguany: del 8 al12 d’Octubre, amb tres festius, ja que el 9 d’0ctubre cau divendres i el 12 dilluns.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Debido a la afluencia de visitantes se alargó su cierre hasta pasada la medianoche
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Entrevista a Lluís Ribera, director de la Fira Gastronòmica de l’Alcúdia, que ens convida a disfrura-la del 8 ...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Entrevista a Lluís Ribera, president de l'Associació Fira Gastronòmica de l'Alcúdia 2017
Hi ha 0 comentaris / Llegir més