._000428
._000429
Enguany la Fira tenia a priori un panorama difícil, les previsions meteorològiques donaven aigua amb un 90% de probabilitat i, a més en caure diumenge el dia 9, hi havien menys festius que altres anys. Tot i això, l’organització esperava mantindré el nivell de l’any passat i ho ha aconseguit.
“Enguany teníem més estands a la part de Fira Gastronòmica, i també a la part de fireta tradicional, on hem afegit una zona de restauració al gust dels més joves, amb quebabs, pizza, hamburgueses, “perritos”, gofres i productes semblants, de manera que moltes quadrilletes han vingut estos dies a sopar a la fira” ens comenta el president de la l’Associació Fira Gastronòmica, Lluís Ribera.
També ens ha comentat que el secret per a mantindre l’atenció de la gent és “respectar els productes de qualitat que sempre hem tingut i cada any anar provant algunes coses noves, com és el cas enguany de “Fruits de la Terra”, dedicats a la Trufa de la Tinença de Benifassà, els italians PISTASTA.IT, els productes de Cum Ibéricos, la alquitara per a destil•lar Orujo en viu de Maldeollo o els magnífics olis de la Cooperativa CampoEnguera”.
La veritat és que passar per davant de Cum Ibéricos i vore César Sánchez tallar pernil és tot un espectacle, no debades ha sigut 8 vegades campió del concurs nacional de talladors de pernil. També ha sigut un paer escoltar Atanasio Boix, de Fuits de la Terra, parlant de les trufes de la Tinença de Benifassà i de la qualitat dels productes que fan amb elles, des d’olis i vinagres trufats fins a Cervesa, licor de crema de trufa o mel a la trufa. També ha sigut curiós vore com funciona una alquitara, un artefacte que encara és molt més lent que l’alambic i fa un orujo d’altíssima qualitat. Els pestos i cremes a base de pistatxo que ofereixen els italians, també pagava la pena tastar-los.
Alguns d’ells , de segur que tornen l’any vinent, com ho han fet en els darrers anys altes productors que venien a provar i s’han quedat, per exemple els de les illes balears o les anxoves de Cantàbria que es a estrenar l’any passat.
“Però cal recordar- afig Lluís Ribera- que l’ànima de la Fira Gastronòmca són els productors de gran qualitat que hem tingut des del principi i que ací a l’Alcúdia troben un públic fidel any rere any. Jo sempre destaque a Daniel Belda, perquè la seua bodega ha estat present en les 22 edicions de la fira. Però n’hi ha molts que arribaren un poc més tard , però tampoc o fallen”.
El president de la Fira avança que la de l’any que ve caurà molt millor pel que a calendari es referix, serà del 6 al 9, sense cap laborable pel mig, eixes fires solen ser molt bones, millors encara que la que acabem de tancar.
Associació Fira Gastronòmica