| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 19/05/2016

GASTRONOMIA, OCI I MÉS... » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Arròs » Gastronomia

La Generalitat posa la Paella de Cullera com a exemple del nou model turístic

Es fan públics els 18 restaurants que competiran el concurs del dimarts


._000296


._000344
 
La Paella de Cullera és un clar exemple del nou model turístic que impulsa la Generalitat Valenciana perquè combina qualitat i identitat. Així han coincidit a manifestar-ho el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i l'alcalde de la ciutat, Jordi Mayor; ambdós han assistit este matí a la posada de llarg del plat de Quilòmetre Zero patentat per l'ajuntament. En l'acte han estat presents a més el regidor de Turisme, Javier Cantos i el creador de la recepta, Salvador Gascón.
L'esdeveniment ha servit també per a donar a conéixer el llistat dels 18 concursants que competiran dimarts que ve 24 de maig en el I Concurs Nacional de Paella de Cullera. Prestigiosos gastrònoms de tot el país es donaran cita a la cimera culinària, que reunirà en el jurat a diverses estrelles Michelín, entre elles Quique Dacosta o el campió del món de Xocolate, Paco Torreblanca.
Els restaurants que entraran en competició són el Virrey Palafox (Sòria), Casa Nemesio (Madrid), Olea Hostería (Sevilla), Can Roig (Castelló), La Granja (Sueca), Gambrinus (Setaigües), La Plaça (Torrent), Alfábega (València), Casa Granero (Serra), Restaurant Pilar (Artana), Barbados (València), Miguel i Juani (l'Alcúdia), Goya Gallery Restaurant (València), Hotel Les Rotes (Dénia), Hotel La Raconà (Dénia), La Taula (Llíria), El Racó (Meliana) i La Visteta (Barx).
L'expectació generada en la capital hui ha sigut gran. De fet, la trobada ha comptat també amb la participació de nombroses personalitats del món de la gastronomia cullerenca i valenciana, els qui han tingut l'oportunitat de degustar per primera vegada la Paella de Cullera. La impressió dels comensals ha sigut excel•lent.

Identitat gastronòmica
I és que l'elaboració d'este arròs sorprén. Mayor ha explicat que amb esta paella patentada pel municipi costaner, «no hem buscat la competència, sinó l'excel•lència». L'alcalde ha defensat que es pretén impulsar una identitat gastronòmica pròpia per a la ciutat «basada en la qualitat dels productes del nostre mar i la nostra terra».
«La gastronomia és una part fonamental del nou relat turístic de la Comunitat», ha subratllat Colomer. «Estem vivint una edat daurada de la gastronomia valenciana», ha afegit, per a remarcar que les societats que sàpien gestionar el talent seran les que triomfaran. A Cullera han sabut aprofitar el talent de Salvador Gascón per a impulsar esta iniciativa innovadora, ha valorat.
D'altra banda, hui també s'han presentat els patrocinadors del I Concurs Nacional de Paella de Cullera. Empreses privades i Administracions públiques han apostat per este  certamen, que pràcticament s'autofinançarà.
Així, la Confradía de Pescadors de Cullera, Arròs Senyorial, la firma de paelles Garaima, Aigües de Cullera, el celler Chozas Carrascal, Amstel, Grupo Rex, Oli Birdy, Autocares Sarrión, la Sociedad Agricultores de la Vega, Vodafone, ACECU, la Federación Empresarial de Hostaleria de Valencia (FEHV), l'Agència Valenciana de Turisme i la Diputació de València, han prestat el seu suport a l'esdeveniment.

Elaboració
La Paella de Cullera és una nova creació culinària que s'emmarca dins del projecte de rellançament turístic de Cullera del nou govern municipal. Basant-se en la filosofia de la gastronomia de Quilòmetre 0, cerca fomentar els productes locals i atraure els amants de la bona taula, un perfil de visitant amb poder adquisitiu mitjà-alt.
La Paella de Cullera es cuina amb brou de peix de roca; llagostins de la llotja de Cullera; sepionet sense tinta i amb la seua melsa; moll; figatells d'escorpa; arròs de la varietat J. Sendra; oli d'oliva d'Énguera; tomaca fresca de Cullera per a sofregir; pimentó dolç i safrà de bri. La particularitat és que tots els productes del mar seran de la llotja de la ciutat.
Ajuntament de Cullera


El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.