La plaça del País Valencià de l’Alcúdia ha acollit un gran esmorzar popular, un event tradicional de les Festes Majors que congrega centenars d’alcudians al voltant del pi de la plaça, per tal de degustar un menjar típic del poble. Aquest consisteix en la preparació de sardines salades amb ceba tabolladeta i pimentons verds fregits, tot remullaet amb un ou caigut i acompanyat de pa per sucar i sangria fresqueta.
Per tal de preparar-ho tot, l’associació d’ames de casa Tyrius, les organitzadores, han utilitzat 7 cascos de sardines salades, 70 Kg de ceba, 70 Kg de pimentó verd, 70 dotzenes d’ous i 300 pans tot preparat en 7 calders.
Tot i que un dia abans es deixà tot preparat, avui no han estat exemptes de feina, ja que la gran quantitat de gent que ha acudit ha superat les expectatives. Tal ha sigut l’èxit que les mateixes organitzadores s’han hagut de conformar amb mullar-se l’oliet dels calders per esmorzar.
Ajuntament de l'Alcúdia
._000232