| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 19/11/2013

GASTRONOMIA, OCI I MÉS... » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Articulistes » Esdeveniments gastronòmics » J.M.O. » Ramón Alfil » Tapes

La tapa va ser la gran protagonista de la II Fira Turística Gastronòmica a Sueca

Hui, ens parlen de l’experiència i aspectes dels seus productes Restaurant La Granja, Forn Pa pa tots, Restaurant Llopis, Restaurant Els Porxets, Turronia i Suecaexpréscafe

._000242
Segona entrega
 
Com déiem ahir, la gastronomia ha sigut protagonista este cap de setmana a Sueca. Per segon any s’ha celebrat la Fira Turística Gastronòmica, organitzada per la regidoria de Turisme amb la col·laboració del Gremi d'Hostaleria de Sueca. Enguany han considerat que el recinte de Sueca Parc era el lloc ideal per a servir de seu en este esdeveniment gastronòmic, que ha vist superades les expectatives, ja que l’assistència ha estat per damunt de les previsions. Tot un èxit que farà que esta cita vaja consolidant-se i tenint-se més en compte en el futur.
 
“Sueca gastronòmica”
A esta trobada gastronòmica calia posar-li una guinda, que no és una altra que la presentació en públic de llibre “Sueca gastronòmica”, del que ens vam fer ressò el passat dijous quan es va donar a conéixer a l’ajuntament. L’obra recull els millors plats de la cuina suecana. Una idea que va nàixer  des de la regidoria de Turisme i que ha contat amb la participació de 17 restaurants de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraques.
Restaurants com La Granja, El Niu, Llopis, Ri-Ra, La Fi de la Fam, Ciutat de Sueca, La Tertúlia, London, L’Alter, Pastor, Catapí, Naútico, Casa Chiva, Nas de Suro, Casa Jerónimo, Sotavent i El Manchego han creat als seus fogons exquisits plats: Arròs caldós amb granotes, Rellom al foie amb reducció de PX i lollipops de formatge de cabra, Rap en salsa a l’americana... que de sols escoltar-los ja entren ganes de provar.
Este llibre es tot un homenatge als productes que utilitzen els grans cuiners dels restaurants participants, les verdures de l’horta del Mareny, els millors peixos de El Perelló i, com no, l’arròs de primera qualitat de Sueca.

 
La tapa va ser la gran protagonista
Durant tres dies, 23 establiments de Sueca -bars, restaurants, cafeteries i negocis relacionats amb productes per a menjar i beure- han oferit als més de mil visitants que han assistit a la fira unes suculentes i originals tapes, així com els millors productes elaborats en la majoria dels casos per ells mateixos.

Hui, sis participants més
El Seis Doble no ha volgut perdre’s este encontre de la gastronomia suecana. Hem elaborat un treball que hem dividit en dos entregues, en les que hem fet un repàs del que ha significat esta fira per alguns hostalers i comerciants de Sueca.
Ahir ens parlaven sobre l’experiència i aspectes del seu quefer diari o dels productes que elaboren Carnisseria Salvador Celda, Bar Capri, Carnisseria Amadeo, Cafeteria Sequial 20, Carnisseria Fina i Restaurant El Niu. Hui ho han fet Restaurant La Granja, Forn Pa pa tots, Restaurant Llopis, Restaurant Els Porxets, Turronia i Suecaexpréscafe.
J.M.O.
Ramón Alfil


 
 Manoli Egea ens parla del llibre “Sueca gastronòmica”

 
 

Declaracions de Restaurant La Granja, Forn Pa pa tots,
Restaurant Llopis, Restaurant Els Porxets,
Turronia i Suecaexpréscafe


 

 
Guanyadors del concurs de tapes
Com a atractiu afegit, es va realitzar un concurs per a premiar la millor tapa d’esta edició. El diumenge a la vesprada es van lliurar els premis atorgats pel jurat, format per l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; el regidor de Festes, Dimas Vázquez; el cuiner professional, Toni Beltrán; el president del Gremi d’Hostaleria de Sueca, Juan Tamarit; i el gerent de Sueca Parc, Pablo Parrell. En esta ocasió, el primer premi va ser per a la Cervesseria Els Porxets pel seu “Remonte ibérico”; el segon, per a la Cafeteria Sequial 20 pel seu “Timbal de salmó fumat amb dues textures de formatge i vinagreta de pebrots i porro”; i, el tercer, per al Bar Capri, pel seu “Caneló cruixent de galtera amb alls tendres i bolets de temporada”.



Seguiment de la II Fira Turística Gastronòmica a Sueca en El Seis Doble
 Sueca Gastronòmica, un llibre que et deixarà bon gust de boca
S'inaugura la II Fira Turística Gastronòmica de Sueca
Assistència per damunt de les previsions. La Fira Turística Gastronòmica, un èxit
 
 
Recordem que El Seis Doble presta especial atenció a la gastronomia de la Ribera
 Notícies de gastronomia
Guia gastronòmica
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 1Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.