L'Alcúdia, capital de "l’Esmorzaret” amb l'entrega dels premis "Cacau d'Or"

Sábado, 26 de noviembre de 2016 | e6d.es
• Més de 350 persones s’han ajuntat este matí en el Àgora Jove de l'Alcúdia per a celebrar l’Esmorzar de Sant Andreu i els Premis Cacau d’Or

._000428


._000429
 
Més de 350 persones s’han ajuntat este matí en el Àgora Jove de l'Alcúdia per a celebrar l’Esmorzar de Sant Andreu i els Premis Cacau d’Or, als establiments que ofereixen els millors esmorzars.
En el fons, és açò que en termes gastronòmics es diu “un maridatge” i en el món dels bous es denomina torejar “a l’alimón”.
D'una banda, l'associació La Cultura de l'Esmorzar necessita un lloc on poder celebrar les gales anuals i lliurar els premis Cacau d’Or en el transcurs d'un esmorzar, que és el seu. D'altra banda, l'Ajuntament de l'Alcúdia està en plena celebració de les festes del patró, Sant Andreu, i a més és un poble acollidor, amb uns magnífics professionals de l'hostaleria i sempre obert a noves propostes enriquidores per al poble.
L'any passat ja es va celebrar un primer esmorzar per aquestes dates, l'experiència va ser tan bona que enguany s'ha repetit i millorat i, segons ha afirmat en la seua presentació Paco Alonso, ànima mater de l'associació, l'Alcúdia serà, a partir d'ara, la seu de la Gala de Lliurament dels Premis Cacau d’Or, la capital de l’Esmorzaret.
Un menú impressionant per a 350 persones
En primer lloc, l'alcalde de l'Alcúdia, Andreu Salom ha donat la benvinguda als assistents i als organitzadors de l'esdeveniment i els ha convidat a gaudir d'un esmorzar elaborat per l'Associació L'Alcúdia Gastronòmica: Juan Carlos Galbis (President), Ricard Briz (Carnisseria Ecològica ORCE), Pedro José Gómez (Rte. Oncle Pere), Luis Clemente (Grup REX), Ximo Baeza (el plaer d’un dolç), Paco Rodríguez (Rte. Miguel i Juani) 1er. Premi del Concurs de Paelles de Sueca 2015, 1er. Premi del Concurs de Putxero 2016.

Premis Cacau d’Or
Després d'aquest contundent esmorzar, es va procedir a lliurar el Cacau d’Or als tres establiments hostalers que, segons les votacions dels membres de l'associació, són els màxims exponents de la Cultura de l'Esmorzar en 2016:
EL KIOSCO (València)
LA MAR SALÀ (Cullera)
EL TROCITO DEL MEDIO (València)

 
Enguany, per primera vegada, també s'ha reconegut l'esforç dels cuiners que han fet possible l'esdeveniment, així com la col•laboració dels polítics i associacions locals. S'han lliurat els diplomes de “Mestre Major de l’Esmorzaret“, a l'alcalde i els regidors i regidores de Cultura, Turisme i Joventut, a tots els membres de l'Associació l'Alcúdia Gastronòmica, al president de la CANSO i al President i Director de la Filharmònica Alcudiana, en reconeixement a sengles Primers Premis amb Esment d'Honor de la secció segona en els certàmens provincial i Autonòmico d'enguany. Per si quedava algun detall, una xaranga de músics de la Filharmònica va estar ambientatnt l’esmorzar. Un matí de dissabte redó.
Pino Diaz