._000246
Segons Carles Galletero, director del Museu Valencià de la Mel (MUVAMEL) i organitzador de la Fira Valenciana de la Mel (FIVAMEL), “bateix de mel” és l’acte d’iniciació en el món de l’apicultura visitant FIVAMEL o el seu museu. En esta 18 edició ho han fet 70.000 visitants, que han pogut degustar totes les novetats presentades pels més de 50 expositors que enguany han participat en la fira. També ha augmentat la quantitat de visitants de fora de la Comunitat Valenciana, que fins i tot han pernoctat a les localitats veïnes, i que s’han apropat en busca de les millors mels d’Espanya.
Però enguany el protagonista de la fira ha sigut el Museu Valencià de la Mel que es va inaugurar el divendres amb l'esperança d'arribar a convertir-se en un referent turístic d'obligada visita en aquesta població de la Ribera, on un de cada tres dels seus habitants viu directa o indirectament de l'apicultura.A partir d'un enfocament pedagògic, el visitant pot recórrer la història apícola, descobrir l'ús que donaven les civilitzacions antigues a la mel i conèixer el tractament del producte en la indústria.
Acaba una edició mes d’esta dolça fira, amb la satisfacció total dels organitzadors i els expositors, on una vegada més s’ha fet un homenatge als treballadors de la mel i de l’apicultura i els organitzadors ja han posat en marxa noves idees de cara a la pròxima edició, com ens ha explicat en una entrevista a El Seis Doble Carles Galletero.
J.M.O.
Entrevista amb Carles Galletero, organitzador de FIVAMEL
._000247