Sueca presenta la 53 edició del seu Concurs Internacional de Paella Valenciana
En el mateix acte, es va presentar la II edició de l’innovador concurs Arròs de Sueca 2.0 i la nova imatge dels certàmens gastronòmics
El Centre de Turisme de València va acollir ahir la presentació de la 53 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca i de la II edició del concurs de receptes d’innovació sobre la paella per a joves cuiners, Arròs de Sueca 2.0. Al mateix temps, es va aprofitar la circumstància per a presentar la nova imatge gràfica del Concurs Internacional i els cartells dels dos certàmens gastronòmics, dissenyats per l’empresa Socarrat Studio, la qual col•labora amb l’organització des de l’any 2011.
L’acte, que va congregar a un gran nombre de mitjans de comunicació, així com de representants del món de la gastronomia, es va iniciar amb un Show Cooking, una demostració en directe de com es cuina una paella valenciana seguint la recepta del Concurs de Sueca, a càrrec del cuiner valencià Jordi Freecook. A continuació, es va procedir a l’acte protocol•lari de presentació de les noves edicions dels dos concursos, que va tindre com a mestre de cerimònies al periodista suecà, Eugeni Alemany. En el mateix van intervindre, el director del Centre de Turisme (CdT) de València, Javier González; el coordinador del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Jesús Melero; l’impulsor de la iniciativa “2013, Any Internacional de la Paella”, Paco Alonso; la regidora responsable dels dos concursos, Teresa Ribes; i l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo. “Des de la Conselleria pensem que la gastronomia és un producte turístic de primer orde, per tant, enhorabona a l’Ajuntament de Sueca i a totes les persones i periodistes que recolzen esta iniciativa que, esperem, dure altres cinquanta anys més”, va afirmar González. “El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca és el certamen gastronòmic més veterà de l’estat amb caràcter internacional. Després de 53 anys de vida, enguany hem confiat novament en l’empresa Socarrat Studio per al disseny de la nova imatge gràfica del certamen, amb l’objectiu de modernitzar-la i adaptar-la als nous temps”, va assenyalar Ribes.
El Concurs Arròs de Sueca 2.0 se celebrarà el divendres, 13 de setembre, i tornarà a comptar amb cinc joves participants. Per la seua banda, el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca se celebrarà el diumenge, 15 de setembre, i comptarà amb trenta participants, entre ells, una gran representació internacional. “A nivell professional, l’acollida ha tornat a ser fabulosa. Hi ha una gran demanda per a participar, especialment de fora d’Espanya. Nosaltres com a professionals tenim l’obligació de cuidar i mimar este plat, orgull de tots els valencians. Hem d’exportar-lo amb la qualitat que mereix, basant-nos en els productes valencians que li són propis”, va afirmar Melero. “El Concurs tornarà a celebrar-se en diumenge perquè, encara que mediàticament va ser tot un èxit realitzar-lo entre setmana, amb connexions en directe des de Sueca en informatius nacionals, hem considerat que esta festa tan nostra havia de tornar a fer-se en diumenge. És una gran satisfacció per a mi presentar una nova edició d’este concurs que, si no és el més antic, almenys és el més important, gastronòmicament parlant. També presentar la segona edició del concurs per a joves cuiners que demostraran, una vegada més, el seu enginy a l’hora d’elaborar els plats més creatius”, va afirmar l’alcalde.
Finalment, el portaveu de la iniciativa “2013, Any Internacional de la Paella“, Paco Alonso, va justificar la importància del nostre municipi en este projecte perquè “Sueca reunix absolutament tot l’esperit de la nostra iniciativa, que és defendre el tresor més valorat de la nostra gastronomia: la paella valenciana”. Este projecte va nàixer a principis de 2013 amb l’objectiu de defendre i divulgar el coneixement de la paella, tant a València com en tot el món, utilitzant la comunicació i les ferramentes online, a través de les xarxes socials. En estos moments, la iniciativa compta ja amb l’annexió de 3.000 persones. “Estem ací perquè Sueca porta fent-ho 53 anys molt bé, ha definit què és la paella valenciana d’una forma molt clara i molt concisa, ho ha fet millor que ningú. Ha interpretat com ningú el producte i la tradició de la nostra terra, i ho ha fet des del bressol de l’arròs. Nosaltres posem a disposició del Concurs tots els recursos que tenim, especialment la gran ferramenta que hem creat: wikipaella.org”, en paraules d’Alonso.
Finalment, es va oferir a tots els presents una degustació de paella valenciana.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
40 concursants de tot el món competeixen el 16 de setembre por fer la millor paella de 2018
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
La 54 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca se celebrarà el pròxim 14 de setembre
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
S'ha presentat hui al paratge de la Montanyeta dels Sants la 54 edició del Concurs Internacional de Paella Val...
Hi ha 1 comentaris / Llegir més