Tot preparat a l’Alcúdia per a la 22 edició de la Fira Gastronòmica de la Comunitat Valenciana
Entrevista a Lluís Ribera, director de la Fira Gastronòmica de l’Alcúdia, que ens convida a disfrura-la del 8 al 12 d’octubre
El dia 8 d'octubre, a les 13 hores, s'inaugura a l'Alcúdia, la 22 edició de la Fira Gastronòmica de la Comunitat Valenciana, que romandrà oberta fins el dia 12 d'octubre a les deu de la nit.Dos dies despres, dilluns 10 d'octubre, tindrà lloc el IX Concurs de Putxero i Postres de Kaki de la Ribera, que se celebrarà, com és habitual, a los Salones Siglo XXI de l'Alcúdia.
El president de l’associació Fira Gastronòmica de l’Alcúdia Lluís Ribera, afirma que el secret de la convocatòria d’esta fira és la veteranía per part de l’organització i “aconseguir portar a la comarca el milloret dels productes de la Comunitat Valenciana”.
Ribera, que ha estat implicat a diferents càrrecs de l’organització des de la primera edició afirma que “la intenció, des del primer moment, era fer cultura gastronòmica, al mateix temps que col•laborar amb el lluïment de la festa del 9 d’Octubre, un dia amb un significat especial per a tots els valencians”.
Per això la Fira de l’Alcúdia sempre s’ha preocupat de ser un mostrador per als productes autòctons, tant tradicionals com novells, i sempre amb un bon nivell de qualitat; amb formatges, vins i licors, embotits de totes les comarques i dolços.
Enguany s’ha renovat molt el sector de Bodegues, amb la participació Coop. S. Vt. Ferrer, vi i mistela de Teulada; Vintae Vins, Bodegas Aldisa, Bodegas Gandia i Bodegas Vegamar.
Pel que respecta al productes de la Comunitat Valenciana trobarem Vida Ecológica, formatges de Catí; Tomás Boix Pomares, dàtils d’Alzira; Embotits de la Serra Mariola, Cocentaina; La Pericana de Muro i Xe que Foie, de Navarrés.
Quant els productes de fora de la Comunitat valenciana que cal destacar, en la 22 edició tindrem expositors d’Albacete com Quesos El Colmenar, Embotits Raima de Menorca i Conservas Rueda, anxoves de Santoña.
Història de la Fira Gastronòmica de l’Alcúdia
Possiblement poca gent recorde com va començar aquesta aventura, amb la intenció per part de l’Ajuntament de l’Alcúdia de donar-li vida a una via que s’acabava de recuperar per al poble després de molts anys de ser carretera, l’Avinguda Antoni Almela.
En la 4a Fira va créixer fins a 3.280 m2 i així, a poc a poc, va anar fent-se gran fins arribar a ocupar més de mig quilòmetre de llarg a l’Avinguda, cosa que va obligar a buscar una nova ubicació per a l’esdeveniment.
És per això que es va pensar en el parc que s’acabava de fer “a la zona nova”, molt a prop de l’Avinguda i al qual es va nomenar “Parc de la Fira Gastronòmica”. Esta nova ubicació es va estrenar ara fa 7 anys, en el XV Aniversari de la Fira, i ha demostrat en el temps que ha sigut tot un encert, tant per les facilitats d’aparcament com per donar prou superfície per a posar casetes. El parc té una superfície de més de 20.000metres quadrats, als quals s’instal•len tant les casetes de gastronomia, com les de restauració i porrat tradicional. A més, cal afegir la fireta d’atraccions que s’ubica just al final del recinte, entre les darreres paradetes del porrat.
._000459
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Ja està en marxa des de hui la 22 edició de esta fira que és una de les pioneres de la Comunitat Valenciana
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
La Fira Gastronòmica de l'Alcúdia complix enguany la seua 19 edició. Entrevistem a Lluís Ribera, president del...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
La inauguració oficial tindrà lloc el dissabte, a les 19:00 hores
Hi ha 0 comentaris / Llegir més