Clica a la foto per ampliar
“A la moda valenciana. L'home al segle XVIII” es presenta a Almussafes
Cinc integrants de Dansaires del Tramusser posaran amb els trages d'època
A les 19.30 hores de matí dissabte dia 25, la sala de conferències del Centre Cultural d'Almussafes acollirà l'acte de presentació de l'estudi sobre la moda valenciana del segle XVIII de Salvador Mercat, al capdavant del grup Alimara. L'alcalde, Albert Girona, serà qui introduirà l'acte, que comptarà amb la presència del propi autor i en el que cinc ballarins del grup Dansaires del Tramusser de la localitat posaran amb trages típics de l'època. L'editorial Denes va publicar “A la moda valenciana. L'home al segle XVIII” en el mes de juliol del passat any, tres anys després de l'edició d'un altre llibre de característiques semblants però centrat en la moda femenina identificativa del mateix període històric. La investigació de Salvador Mercat es completa amb este segon volum que aborda l'estudi de la moda valenciana masculina en una època que comprén des de l'any 1707 i fins al 1775, aproximadament, en el que, segons el propi autor “la moda és el reflex dels canvis socials i en ella s'evidencia la pertinença a les distintes classes, ajustant-se cada una d'elles a l'estil i a la indumentària pròpia, sent en la joieria on es mostra amb més claredat el nivell social i econòmic”.
Per a donar mostra provada d'això i amb l'objectiu que els assistents a l'acte de presentació de la publicació no sols escolten continguts teòrics sinó que també puguen analitzar amb els seus propis ulls la varietat quant a la moda, quatre dones i un home de Dansaires del Tramusser, grup de ball organitzador de l'activitat cultural, posaran amb distinta indumentària i joieria, perquè siga el propi Mercat el que explique les característiques particulars de cada vestimenta i els seus corresponents complements.
El llibre invita a un viatge al passat en què el protagonista principal és l'home i la dona forma part de l'escena principalment com a ama de casa i en l'apartat dels oficis.
Salvador Mercat, al capdavant del grup Alimara, replet d'estudiosos i folkloristes, ha vinculat la seua vida a l'aprenentatge, la pedagogia, la diversió i el compromís intel•lectual i ha fet possible l'aparició d'esta sèrie d'investigació amb què s'enriquix la percepció de les traces identitàries del poble valencià en una matèria que ha perdurat fins al segle XXI.
Ajuntament d'Almussafes
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Un total de 13 ballaors i ballaores de Dansaires del Tramusser i d'Alimara van exercir de models
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
La competició s'inaugurarà dilluns que ve dia 27 amb la participació de 18 jugadors
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Albert Girona compara esta fita històrica del segle XVIII o amb la creació dels pous i motors de reg de finals...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més