| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 12/09/2024

POBLACIONS » Albalat de la Ribera » Medi ambient i naturalesa

Acord històric de 12 municipis perquè l'Albufera siga Reserva de la Biosfera

De la Ribera han participat Cullera, Sueca, Sollana, Albalat de la Ribera i Algemesí

._000086
En la Llotja de València, alcaldes i alcaldesses de 12 municipis ha signat el document que iniciarà els tràmits amb els quals sol·licitar a la UNESCO la declaració de l’Albufera com a Reserva de la Biosfera, un reconeixement internacional que mostra el compromís amb la conservació de la seua biodiversitat i l'ús sostenible dels seus recursos naturals.
D'aquesta manera, els municipis d’Albal, Cullera, Albalat de la Ribera, Alfafar, Algemesí, Beniparrell, Catarroja, Massanassa, Sedaví, Silla, Sollana, Sueca i València han unit forces per a impulsar amb una sola veu l'aspiració col·lectiva de garantir la conservació i la supervivència del parc natural per excel·lència del territori valencià.
Les Reserves de la Biosfera són territoris designats per la UNESCO sota el programa ‘l'Home i la Biosfera’, que promou el desenvolupament sostenible acord amb la naturalesa. En cas de rebre aquest reconeixement, milloraria el compromís internacional amb la conservació de la seua biodiversitat i l'ús sostenible dels seus recursos naturals, cosa que suposaria una nova d’atraure un turisme ecològic i d’investigació.
Per als veïns i veïnes, la declaració suposaria, per una banda, la protecció del seu medi ambient, com també una millora en la qualitat de vida gràcies al suport i compromís institucional que existeix per part dels municipis limítrofs d'aquest parc natural.
Per a tancar aquesta jornada de promoure el reconeixement de l'Albufera com a Reserva de la Biosfera, les i els representats públics de les 13 localitats han visitat el Museu de l’Arròs de Cullera, un espai clau dins de l’ecosistema del Parc Natural de l’Albufera, rodejada de camps d'arròs de Cullera amb belles vistes panoràmiques de tot l’entorn.
En aquest museu, ubicat a l’Ermita dels Sants de la Pedra, els assistents han conegut de primera mà l’origen i el procés tradicional i històric del cultiu de l'arròs, producte de gran arrelament en el paratge natural mitjançant fotografies, documents i indumentàries relacionades amb els usos i costums ancestrals del cultiu de l'arròs que ens transportaran a una altra època.
E6D



._000626
._000944
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.