Alberic obri les portes a les celebracions de la Setmana Santa amb 'El Pregó'

Sábado, 24 de marzo de 2018 | e6d.es
• Ricardo Aliaga Martínez, fill d’Alberic, ha sigut el pregoner
._000410
El divendres 23 d’abril 2018, el Teatre Liceu d’Alberic, es va vestir de gala amb els Estàndards de les 7 Confraries i de la Junta Local de la Setmana Santa d’Alberic. Antonio Torres, va donar la benvinguda als assistents, i va donar a conèixer el treball de recopilació de dates sobre els actes que s’han fet per Setmana Santa en Alberic, en temps antics, perquè forma part de la seua dilatada i enriquidora Història del Poble d’Alberic.
El President de la Confraria de l’Ecce-Homo, Alberto Benavent Escriba, va ser l’encarregat de fer la presentació de Ricardo Aliaga Martínez, ressaltant la seua devoció des de xicotet per la seua Confraria i la Setmana Santa, on va tindre un paper rellevant s’ha uela Teresa, i repassant tots els anys en la que ha assistit, viscut i col•laborat en molts actes i esdeveniments de Confraries i la Setmana Santa, del seu poble. Alberic.
Ricardo Aliaga Martínez, va nàixer n'Alberic, l’any 1964 i actualment exerceix com a Professor d’Educació Secundària especialitzat en Filosofia i Cap del Departament el I.E.S. Arzobispo Lozano a Jumilla (Múrcia).
A més, i entre altres, es Diplomat en professorat d’Educació General Bàsica, especialitzat en Llengua Espanyola. Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació, Diplomat en Estudis Avançats. Doctor en Dret des de 2016.
En investigació ha treballat, en les feines acadèmiques, “Estudi del punt de vista dels Alumnes”, així com n'Avances en els pensaments dels Professors. Departament de Didàctica i Organització Escolar de la Universitat de Sevilla, entre altres.
El Pregó de Ricardo Aliaga, es dels que deixa un missatge a través de la Simbologia, entre les imatges de les Confraries de la Setmana Sant d’Alberic, amb el fet històric de la Passió i Mort de Jesús.
Les seues primeres paraules es van referir, al que viu el poble d’Alberic per aquestes dates, “els carrers d’Alberic ja fan olor de pena, flor del taronger, suculents menjars, un suau perfum ho envolta tot, fa olor a Setmana Santa.”
Va continuar dient, “el Pregó és un acte de confessió pública que brota de la Fe viscuda de la dignitat fonda de la persona, un acte que requereix notorietat pública.
El contingut del Pregó, així com les seues paraules finals de reflexió, són dignes d’una tesi Doctoral sobre la Fe en Crist, que no deixaria indiferent a ningú, i portaria a reflexionar a molta gent.
Va finalitzar fent una al•legoria dels verdaders pregoners, referint-se als portadors, confrares, als alberiquenys absents i tornen a casa per aquestes dates, als xiquets i xiquetes que formen part i participant des de menuts en els actes, i va finalitzar dient:
“que millor pregoner que aquest poble là, que sent des del més fons del seu cor, la gran Setmana Santa, vau anar a buscar un pregoner, i no sabíeu que ja el teníeu, els verdaders pregoners sempre els heu tingut ací”.
Per arredonir una nit plena de sentiments que forma part de la història d’Alberic, difícil d’oblidar, ja que es porta en el cor, va actuar la Societat Unió Musical d’Alberic, baix la direcció del seu Mestre-Director i amic, Daniel Ferrero Silvatge, que en va interpretar, el següent,
Programa
Brisas de Mariola (pd), de Francisco E. Pastor
Of Castles and Legends, de Thomas Doss
El Destierro (mf), de V. Victoria
Into The Storm, de Robert W. Smith
La Verge del Rosari (mf), de Juan Bautista Meseguer
Enrique Alonso (pd), de Daniel Ferrero
Concha (mf), de Victor M. Ferrer
En lloc preferent, Toño Carratalà, alcalde d’Alberic, acompanyat pels regidors, Josep Puig, David, Garcia, Núria Salom, Xaro Làzaro i Mabel Aleixandre. Salvador Navarro, president de la Junta Local de Confraries de Setmana Sant d’Alberic i la Junta Directiva, així com presidents i confrares de les Confraries d’Alberic. Juan José López, retor d’Alberic, Marí Paz Gómez, pregonera del 2017. D. José López Pacheco, que va donar la Conferència, “Simbologia de les Confraries", el passat dijous, 22 de març.
Eduardo Sala, text i fotos

 

._000536

._000517