Clica a la foto per ampliar
Algemesí al Debat posa punt i final a la seua activitat
"La mancança de recursos humans feia costosa la preparació dels debats i la difusió dels mateixos als diferents canals de comunicació"
Algemesí al Debat posa fi a la seua trajectòria després de la decisió presa pels seus membres. Darrerament, la mancança de recursos humans feia costosa la preparació dels debats i la difusió dels mateixos als diferents canals de comunicació. Els intents realitzats per part de l’associació per tal d’integrar a més gent al projecte no acabaren de generar l’efecte desitjat, i això, junt a la nova situació d’alguns membres que els impedeix una plena disponibilitat, ha precipitat aquesta decisió final: l’associació atura les seues activitats de manera indefinida.La plataforma va nàixer de la mà de dos joves a principis de l’any 2013, amb un debat públic celebrat el 15 de febrer al voltant de la crisi i amb la participació de les corrents juvenils dels partits polítics. Des d’aleshores, la seua activitat i la seua repercussió dins i fora del poble d’Algemesí no va deixar de créixer, amb més d’una vintena d’actes públics, debats, entrevistes i campanyes de participació ciutadana online.
Els debats públics al voltant de l’edifici del mercat o de les becerrades foren punts d’inflexió en tant en quant donaren a conèixer el projecte a gran part de la ciutadania amb les sales plenes de gom a gom i situant la participació ciutadana en el centre del debat. Per altra banda, el reportatge “RTVV es Tanca”, amb prop de 3000 visites a YouTube i Vimeo, a més de les reproduccions a Sueca TV, Berca TV i les projeccions públiques; donà pas a l’apertura de les fronteres locals. D’aquesta manera es va crear “Campus al Debat” a la Universitat Politècnica del campus de Gandia, de la mà d’Albert Sanz. A més a més, el reportatge es donà a conèixer també a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, amb Alexis Lara com a presentador de l’acte.
Algemesí al Debat també va arribar a formar part de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa, inscrivint-se en ell a l’any 2014. Els actes públics amb temàtiques majoritàriament elegides pels ciutadans i on els polítics rendien comptes responent preguntes dels ciutadans, avalaven a l’associació com a un digne projecte de democràcia participativa. L’agenda pública ja no estava tan determinada per la l’agenda mediàtica o política. Molts algemesinencs havien trobat un lloc on exercir de Lobby Ciutadà i influir en els temes que calia parlar.
En paraules de l’actual fundador i membre de la plataforma, Alexis Lara, aquests tres anys “han estat un camí encetat cap a una societat més participativa, una finestra oberta que permet eixir fora de la realitat en que ens trobàvem i contemplar les amples possibilitats de millora de la nostra democràcia”. Així mateix, l’actual moderador de les tertúlies polítiques televisades, Francesc Teodoro, ha qualificat aquests últims debats com “un nou aspecte a considerar per les televisions locals”, tot i que destaca que “Algemesí al Debat, si algun dia torna, hauria d’intentar recuperar la presència al carrer”.
Algemesí al Debat
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
El sociòleg Alexis Lara crea un punt d’encontre per a la reflexió calmada i el debat
Hi ha 1 comentaris / Llegir més
-
Es plantejaran una sèrie d’enquestes periòdiques on qualsevol persona podrà votar i donar la seua opinió
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
El debat entre ponents i assistents és la senya d’identitat d’aquesta plataforma que ha aconseguit omplir la s...
Hi ha 1 comentaris / Llegir més