Algemesí presenta de manera simultània dos projectes de Rafael Armengol
L’exposició ‘Parelles de Tiepolo’ i la instal•lació ‘Jocs de Color’
._000368
Comissariada pel periodista i professor de la Universitat de València Martí Domínguez i l’equip curatorial d’Algemesí i del màster del Patrimoni Cultural d’Història de l’Art, aquest projecte consta de dos parts. La primera, una exposició composta per una trentena d’obres, algunes d’elles de gran format, que destaquen pel desenvolupament del color que realitza l’artista sobre cadascun dels llenços. La segona part és una instal•lació de metacrilats transparents que projecten, a través de la llum, el cromatisme creat per Armengol, que aprofundeix així en la teoria dels colors.
Aquesta exposició és la continuació de treballs anteriors en què Armengol abordava les figures del Renaixement, com Botticelli, Uccelloo Mantegna. “Ara és el torn del barroc, representat per Tiepolo, un pintor i gravador italià que va treballar la mitologia i la sensualitat. Armengol, a partir de figures extretes de les composicions de Tiepolo, crea parelles –d’ací el títol de l’exposició– i juga amb la percepció del color aprofitant les tensions visuals entre els personatges”, afig el comissari.
Com assenyala Pere Blanco, regidor de Cultura, “Algemesí dedica cada any una exposició especial a grans artistes de la Ribera, com han sigut les mostres d’Ignacio Pinazo, Leonardo Borràs, Esteve Adam, Pellicer Pla i, recentment, Manolo Boix. Portàvem temps intentant encaixar agendes, per la qual cosa no dubtàrem a sumar-nos immediatament al projecte de la Universitat de València”.
L’alcaldessa Marta Trenzano destaca l’espectacularitat de l’obra, pel seu gran format i la seua composició cromàtica, i el tractament original del color que caracteritza la recerca d’Armengol, i que en la instal•lació del claustre del Museu de la Festa es presenta com un autèntic “alquimista del color”.
En l’exposició destaca la sèrie en progressió a escala de «Jove amb mandolina» de Tiepolo. La sèrie està formada per cinc peces ‘in crescendo’ fins a arribar a una abstracció molt suggeridora, fent ús d’una tècnica artística, manual i precisa, la gradació cromàtica de la qual a força de línies verticals té aparença electrònica (píxel), però resulta ser un treball d’orfebre i obté com a resultat una autèntica “filigrana artística”.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
"D’aquesta manera es donarà així compliment al punt 23 de les 115 propostes programàtiques d’investidura"
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
"Més Algemesí ha fet veure a molta gent una altra manera de fer les coses, que un altra manera de fer política...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Open de Pesca Ciudad de Algemesí ha cumplido con sus objetivos y superado las expectativas
Hi ha 0 comentaris / Llegir més