Almussafes dóna suport al documental ‘Mare Mediterraneum’, codirigit per María Chaqués

Domingo, 22 de noviembre de 2020 | e6d.es
• En la cinta es reflexiona sobre el fenomen de les migracions amb testimonis recollits durant 13 anys entre Espanya i el Senegal

 

María Chaqués, jove amb arrels almussafenys, està embarcada en un projecte audiovisual denominat ‘Mare Mediterraneum’, un documental amb el qual els seus responsables busquen conscienciar a la població sobre el fenomen de les persones migrants i refugiades. Per a poder finalitzar-lo i estrenar-lo, l'equip encarregat de la seua producció ha activat una campanya de microfinançament a través de Verkami que està a punt d'aconseguir la seua meta. Les persones interessades a conéixer el seu treball i a aportar fons encara estan a temps de fer-ho.
El llargmetratge documental social ‘Mare Mediterraneum’, rodat durant 13 anys entre Espanya i el Senegal i amb la migració, la comunitat i la maternitat com a protagonistes, està cada vegada més prop de veure la llum. Una campanya de microfinançament desenvolupat a través de la plataforma de Verkami permetrà als seus responsables concloure’l i estrenar-lo, atés que dels 4.000 euros necessaris per a aconseguir la meta plantejada ja han aconseguit 3.875 euros.
Amb només 23 anys, María Chaqués, una jove amb arrels en Almussafes va viure una situació que la va canviar per complet i la va unir a Àfrica i la seua gent per sempre: un rescat d'un ‘cayuco’ en el mediterrani amb 27 persones, entre elles diverses dones i dos xiquets d'origen subsaharià. Aquest fet és el punt de partida del seu camí al costat de persones migrants i refugiades com a activista, educadora, amiga, companya i futura mare d'un xiquet afrovalencià que és part d'aquesta realitat.
Aquesta experiència vital la va fer anar més lluny i documentar tant a Espanya com al Senegal testimonis de familiars i persones que emprenen aquest viatge de vida o mort per un futur millor. Així mateix, en aquesta cerca va trobar projectes comunitaris que uneixen totes dues ribes del mediterrani i que donen esperança al qual ella anomena “genocidi del segle XXI”.
En aquests moments, la jove, que desenvolupa les tasques de codirectora de la cinta, està a punt d'acabar-lo al costat del seu equip, però per a aconseguir-lo necessiten més fons, que es destinaran a la producció, la postproducció i la difusió d'aquest documental. Per això, han llançat la campanya de microfinançament, que cobriria una part del pressupost, encara que en paral·lel estan col·laborant també amb diferents institucions, com l'Ajuntament d'Almussafes.
Chaqués convida a la població a descobrir i ser part d'aquest “apassionant projecte audiovisual que reclama drets humans en el mediterrani”. Tota la informació sobre la iniciativa està disponible en les xarxes socials Facebook i Instagram (@maremediterraneumdoc) i en la pàgina web a través de la qual es gestiona la campanya de micromecenatge (https://www.verkami.com/projects/28111-documental-mare-mediterraneum). A més, les persones interessades també poden visionar el teaser d'aquesta creació audiovisual en Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=7EkMwlx4wHY).
Ajuntament d'Almussafes