| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 02/10/2016

POBLACIONS » Almussafes » Documentals i reportatges » V

Almussafes projecta esta vesprada el documental “Cap a la terra promesa”

L'obra explica la vida dels valencians que a principis del segle XX van haver d'emigrar als EUA per a “fugir de la misèria i dels abusos”


Esta vesprada a les 19 h. en el saló d'actes del Centre Cultural d'Almussafes es projectarà el documental “Cap a la terra promesa”, un reportatge que explica com es va desenvolupar el procés d'immigració dels valencians que es van traslladar a EUA a la recerca de treball entre 1906 i 1920. Podrà seguir-se en versió original en valencià i amb subtítols per a les persones sordes. La cinta, amb una durada de 92 minuts, forma part d'una trilogia creada pel director i guionista Juli Esteve.
Coincidint amb l'inici dels actes per a commemorar la festa de el ‘9 d’octubre’, l'Ajuntament d'Almussafes ha programat per a aquest diumenge 2 d'octubre la projecció del documental “Cap a la terra promesa”, un treball que suposa el primer d'una sèrie de tres reportatges que els seus creadors han anomenat “Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York”.
En ells, la productora Infotelevisió relata el viatge que prop de 15.000 valencians, sobretot de la Marina Alta i la Safor, van realitzar entre 1906 i 1920 per a emigrar a Canadà i EUA.
“Creiem que és molt important que els almussafenys coneguen la seua història i la del seu entorn i, en aqueix sentit, és enriquidor que puguen fer-ho a través de diversos formats com els documentals, les exposicions o les conferències. En aquest cas hem triat aquesta interessant creació audiovisual pel que explica i per la seua qualitat, per la qual cosa esperem que els veïns s'acosten per a descobrir una part del nostre passat poc conegut per a la majoria”, destaca la regidora de Cultura, Teresa Iborra.
“Fugien de la misèria i dels abusos, per a buscar el pa i el futur que ací no tenien”, expliquen. Allí van haver d'aprendre un idioma nou, canviar de cultura i treballar per a poder tornar amb uns diners que molts van utilitzar per a comprar una casa. No obstant açò, no tots ho van aconseguir. Alguns es van trobar en arribar a Amèrica, en 1921, amb una crisi que els va deixar sense treball i que els va fer “tornar a casa sense un duro en la butxaca”. En aqueixa part de la història és en la qual se centra el documental, que amb una durada de 92 minuts, es podrà visionar de forma gratuïta i amb subtítols per a persones sordes aquest diumenge a les 19 h. en el saló d'actes del Centre Cultural.
“Cap a la terra promesa: Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York” està escrit i dirigit per Juli Esteve, qui ha comptat amb Antonio Arnau i Esther Albert en l'apartat de la imatge, l'edició i la postproducció.
Ajuntament d'Almussafes


El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.