Almussafes s'implica en el projecte ‘Educant en justícia igualitària’
La regidora de Polítiques d'Igualtat, l'inspector de la Policia Local i el tinent del Lloc Principal de la Guàrdia Civil formen part de l’equip
Almussafes forma part del projecte ‘Educant en justícia igualitària’, amb el qual es lluita en les aules perquè els menors entenguen el valor de la igualtat i la no discriminació en tots els àmbits de la vida i puguen d'aquesta forma oposar-se frontalment i de manera activa a totes les formes de violència de gènere. L'Ajuntament de la localitat suma una nova finestra per a promocionar la igualtat entre la ciutadania, en la qual participen la regidora de Polítiques d'Igualtat, Davinia Calatayud, l'inspector de la Policia Local, Ernesto Serrano, i el tinent del Lloc Principal de la Guàrdia Civil del municipi, Javier Muñoz, qui exercix de coordinador d’un dels grups de col•laboradors. La creadora i impulsora d'aquest programa al Partit Judicial de Carlet, la jutgessa de Violència de Gènere sobre la Dona, Lara Esteve, va participar la setmana passada en una xarrada sobre violència de gènere en la cafeteria del Centre Cultural.La lluita que l'Ajuntament d'Almussafes duu a terme en favor d'una societat igualitària abasta tots els àmbits i franges d'edat. Per açò, la localitat participa en el projecte ‘Educant en justícia igualitària’, una iniciativa impulsada des del Partit Judicial de Carlet en el qual col•laboren com a voluntaris la regidora de Polítiques d'Igualtat, Davinia Calatayud, l'inspector de la Policia Local, Ernesto Serrano, i el tinent del Lloc Principal de la Guàrdia Civil del municipi, Javier Muñoz, qui a més és el coordinador d'un dels grups creats per al desenvolupament del programa.
El projecte està impulsat per la jutgessa del Jutjat de Violència de Gènere sobre la Dona del Partit Judicial de Carlet Lara Esteve, qui precisament divendres passat 24 de novembre a la vesprada va participar en la Cafeteria del Centre Cultural d'Almussafes en una ponència titulada “La violència de gènere. Un problema multidisciplinari”, en la qual la magistrada va abordar algunes qüestions relacionades amb aquest fenomen social, al costat del propi Javier Muñoz.
Aquesta iniciativa, inclosa en l'agenda d'actes organitzats pel consistori municipal amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, va incloure un col•loqui posterior en el qual els assistents van poder formular preguntes per a conèixer com lluitar per la igualtat i contra aquesta xacra des del seu entorn més proper.
Projecte en centres educatius
‘Educant en la justícia igualitària’, que progressivament s'està portant als instituts d'educació secundària d'Almussafes, Alginet, Benifaió, Carlet, l’Alcúdia i Silla, va passar per l’IES Almussafes el passat 30 d'octubre, on un centenar d'alumnes de 4t d'ESO i de 1r i 2n de Batxillerat van estar atents a la conferència impartida per un grup interdisciplinari de professionals que en aquest cas va estar format per Patricia Moreno, jutgessa del Partit Judicial de Carlet, Javier Muñoz, tinent de la Guàrdia Civil d’Almussafes; Clara Gomar, advocada d’Almussafes; Sonia Guglieri, també lletrada; i Àngels López, metge- forense del Partit Judicial de Carlet. Durant la trobada es van abordar conceptes com a bretxa salarial, sostre de cristall, reducció de jornada, sexting, assetjament sexual o feminització professional, entre altres aspectes.
“És important educar als nostres joves des d'edats molt primerenques per a construir a poc a poc una societat veritablement igualitària en la qual tots i totes tinguem les mateixes oportunitats en els terrenys personal i professional”, destaca Davinia Calatayud, també regidora de Joventut, qui el passat dilluns 27 de novembre va participar en la conferència oferida en el col•legi Crist Rei de Benifaió per a aprofundir sobre la violència de gènere. “Estic convençuda que aconseguirem acabar amb ella, però per a açò les institucions públiques hem de posar tota la nostra obstinació, reivindicant i aplicant totes les mesures necessàries en el marc de les nostres competències”, destaca.
Iniciativa de l'Associació de Dones Jutgesses d'Espanya
Aquest projecte, que pretén inculcar als menors el valor de la igualtat i la no discriminació en tots els àmbits de la vida, s'aborda des d'un punt de vista multidisciplinari i tractant el sentit de la justícia i l'acostament a les diferents varietats de discriminacions i violències de gènere, micromasclismes, estereotips sexuals, coresponsabilitat domèstica i bretxes de gènere, segons expliquen des de l'Associació de Dones Jutgesses d'Espanya.
En la primera fase del projecte es realitzen les xarrades, que s'imparteixen des de la perspectiva professional de cada voluntari i que compten amb la participació activa dels alumnes. Posteriorment, es duran a terme visites guiades a seus judicials i a judicis amb perspectives de gènere. Finalment, està previst que els estudiants dels centres educatius participants elaboren un projecte audiovisual o escrit que verse sobre justícia i igualtat. Tal i com assenyalen des de l’organització, el grup guanyador del concurs tindrà l’oportunitat d’escenificar un judici oral sobre la matèria elegida en els Jutjats.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Hui, divendres 5 d'octubre, la localitat ha acollit una jornada que ha reunit al nombrós equip multidisciplina...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Deu professors del centre i prop de 180 estudiants crearan l'informatiu, d'aproximadament 30 minuts de duració...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Dolores Llopis Aranda rep la insígnia de l'Orde de San Raimundo de Peñafort de mans del ministre de Justícia
Hi ha 0 comentaris / Llegir més