Alumnat de diferents col·legis de Sueca participa en la gravació d'un programa de rądio

Domingo, 12 de febrero de 2023 | e6d.es
• Per a parlar de l'Agenda 2030 i els seus objectius de desenvolupament sostenible

._000351
Alumnat de 5é i 6é de Primària de diversos centres educatius de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, ha participat este matí en la gravació d'un programa de ràdio en el qual ha parlat sobre l'Agenda 2030 i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que inclou. El projecte, denominat Miradas desde la Escuela, promogut per Grupo Tot, empresa d'oci educatiu, i la 99.9 Plaza Radio, té com a finalitat involucrar a la comunitat educativa en el procés de canvi que el planeta està vivint “i despertar la consciència mediambiental i social, fent entendre als xiquets i xiquetes que les seues idees són importants i que el món necessita a la infància. Volem visualitzar les idees i propostes que tenen a través d'un canal de comunicació que promou la sostenibilitat i és respectuós amb el medi ambient com és la ràdio”, en paraules dels organitzadors.
“L'activitat s'emmarca dins del programa d'extraescolars que ofereix l'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d'Educació, a tots els centres educatius del municipi. Pensem que era molt interessant que l'alumnat poguera treballar a les aules els ODS, les seues propostes i contingut, per a aconseguir entre tots un planeta més sostenible; així com conéixer també com es realitza un programa de ràdio”, ha explicat el regidor d'Educació, Joan Carles Vázquez.
Després de treballar la matèria a l'aula en les últimes setmanes, els xiquets i xiquetes dels col·legis participants (Uniana, Escola Jardí de l'Ateneu, Nostra Senyora de Fàtima, CEIP Carrasquer, Luis Vives, CEIP El Perelló, CEIP Mareny de Barraquetes i Centre d'Educació Especial Miquel Burguera) han acudit este matí al Centre Muncipal Bernat i Baldoví per a assistir a la gravació del programa de ràdio, en el qual han realitzat una posada en comú de tot l'aprés relatiu a l'Agenda 2030 i els seus objectius. “No tenim un planeta B, per tant, hem de buscar solucions perquè la situació no empitjore. En les primeres sessions del projecte, l'alumnat de cada centre ha conegut què és l'Agenda 2030 i ha triat un dels objectius de desenvolupament sostenible per a treballar-lo més en profunditat. També els hem ensenyat en els col·legis com funciona el món de la ràdio. I hui, en l'última de les sessions programades, participaran en la gravació d'un programa de ràdio en el qual, a més de contar el que han realitzat en els seus centres, escoltaran el que s'ha treballat en altres col·legis perquè puguen interioritzar-ho i treballar-ho també”, ha explicat Lourdes Landete, coordinadora d'activitats de Grupo Tot.
L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha assistit també a l'última de les sessions programades per a mostrar el seu suport a la iniciativa de treballar en els col·legis l'Agenda 2030, “i que coneguen millor els punts fonamentals del pla d'acció que proposa en favor de les persones, el planeta, la prosperitat i la pau universal. L'objectiu últim és que, des del treball en les autonomies, els ajuntaments, l'empresa privada, la societat civil i les universitats, aconseguim tots junts, i de la mà, una societat més justa i més sostenible”.
El projecte està avalat per la Fundación Gomaespuma, dirigida pels periodistes Juan Luis Cano i Guillermo Fesser, “la qual sorgeix amb la visió de sembrar una llavor de motivació i esperança en els xiquets perquè se senten valuosos com a persones. Per al mes de juny, i com a tancament de l'activitat, està prevista la celebració d'un esdeveniment a València per a donar visibilitat a tots els centres educatius i els ajuntaments que han participat, així com agrair-los el treball realitzat durant el curs escolar per millorar el seu centre educatiu i fer-lo un poc més sostenible”, han explicat els organitzadors.
Ajuntament de Sueca