Alumnes de Sueca ensenyen a previndre el mal ús de les noves tecnologies

Lunes, 19 de enero de 2015 | e6d.es
• "Enguany hem volgut fer un pas més fent partícips als alumnes de tercer d’ESO, que l’any passat van rebre la informació, perquè siguen ells qui ara li la proporcionen als seus companys de segon”

._000258
La Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària de l’Ajuntament de Sueca ha posat en marxa, per cinqué any consecutiu, uns tallers dirigits als més joves del municipi amb l’objectiu d’alertar-los dels perills que comporta fer un mal ús de les noves tecnologies. “Tots els anys duem a terme estos tallers amb l’alumnat de secundària de tots els col•legis de Sueca. El primer any vam començar amb xarrades als alumnes de segon d’ESO sobre beneficis i riscos del bon i mal ús de les noves tecnologies; després vam oferir una formació al professorat perquè ells continuaren treballant sobre el tema al llarg del curs; i, posteriorment, vam fer unes xarrades als pares perquè ells estigueren informats dels factors de protecció i de risc en l’ús de les TIC (Tecnologia de la Informació i Comunicació). "Enguany hem volgut fer un pas més fent partícips als alumnes de tercer d’ESO, que l’any passat van rebre la informació, perquè siguen ells qui ara li la proporcionen als seus companys de segon”, ha explicat la tècnic del departament de Prevenció Comunitària, Suni Peiró. “La intenció del taller és que els joves aprenguen a protegir-se dels possibles perills que poden derivar d’un mal ús de les noves tecnologies. Partint d’esta base, aconseguim que es mostren més receptius davant dels consells que els oferim atés que se’ls transmeten el seu grup d’iguals”, ha explicat la regidora de Sanitat i Prevenció Comunitària, Josefa Juan.
Este tipus de tallers es van a oferir en els pròxims mesos en tots els col•legis de Sueca. Este matí ha tingut lloc el primer d’ells en el col•legi Nostra Senyora de Fàtima. Durant les últimes quatre setmanes, els alumnes de tercer d’ESO han ampliat la informació rebuda l’any passat, fent insistència en la protecció del propi ordinador i telèfon mòbil, així com en la importància de cuidar la nostra privacitat en la missatgeria instantània, com triar una bona contrasenya o les precaucions que s’han de tindre en compte a l’usar la webcam. També se’ls ha informat sobre la protecció que necessita un ordinador perquè ningú puga accedir als comptes de xarxes socials, com a tipus d’antivirus i anti-spyware, entre d'altres qüestions. Després de la formació prèvia, els alumnes de tercer han realitzat per grups un treball sobre tot allò que s’ha aprés, s’ha triat el millor i eixe grup ha sigut l’encarregat d’exposar-lo i informar els seus companys de segon d’ESO.
Ajuntament de Sueca