| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 10/03/2025

POBLACIONS » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Concursos » Espardenyà » Events gastronòmics » Plats autòctons » Plats de cullera

Alzira celebrà la IX edició del Concurs d’Espardenyà amb gran èxit i premis per als millors cuiners

De cara a la pròxima edició, que coincidirà amb el 10é aniversari del concurs i el 750é aniversari de la mort de Jaume I, l'Ajuntament estudia introduir novetats per fer encara més especial aquesta celebració

._000944
La plaça del Regne es va omplir ahir d’aromes tradicionals i bon ambient amb la celebració de la IX edició del Concurs Nacional d’Espardenyà Francisco José García. L’esdeveniment, organitzat per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Alzira, va congregar prop de 30 restaurants de tota Espanya i més de 25 associacions, consolidant-se com una de les cites gastronòmiques més importants de la Comunitat Valenciana.
Després d’una intensa competició culinària, Gastro Vixcent Assessoria i Formació de Guadassuar es va alçar amb el primer premi, dotat amb 3.000 euros. En segona posició, amb un premi de 1.500 euros, va quedar Mas d'Ana d'Alginet, mentre que el tercer premi, de 1.000 euros, va ser per a La Llar del Pescador d’El Palmar.
L’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, va destacar la importància d’este esdeveniment en la difusió i posada en valor de la gastronomia local, recordant que l’any que ve el concurs celebrarà la seua desena edició. “Un any més, hem aconseguit que l’Espardenyà siga protagonista i que esta recepta tradicional continue sent coneguda i apreciada. Hem d’agrair la implicació de les empreses, entitats i participants que fan possible esta gran festa”, va assenyalar.
A més dels restaurants a concurs, la plaça del Mercat va acollir la participació de les associacions, que van elaborar les seues pròpies espardenyaes fora de competició, contribuint a l’ambient festiu i a la degustació popular. Tant els cuiners professionals com els col·lectius van rebre els ingredients necessaris per part de l’organització, garantint així la qualitat de les elaboracions.
Per la seua part, la regidora de Festes, Gemma Alós, va expressar la seua satisfacció pel desenvolupament de la jornada: “És un dia de festa amb el qual volem recuperar una recepta tradicional alzirenya i reivindicar la nostra identitat gastronòmica. Convidem a tot el món a continuar gaudint d'esta festa i de la riquesa culinària de la nostra ciutat”.
De cara a la pròxima edició, que coincidirà amb el 10é aniversari del concurs i el 750é aniversari de la mort de Jaume I, l'Ajuntament estudia introduir novetats per fer encara més especial aquesta celebració. Amb l’èxit d’ahir, queda clar que l’Espardenyà té un futur prometedor i que Alzira continuarà sent el referent d’esta recepta tradicional valenciana.
E6D
 


 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.