Clica a la foto per ampliar
AUPA, Autònoms Units Per a Actuar: sí a l'increment del SMI però no a fer-lo de manera artificial
Per decret i sense avaluar les conseqüències i danys col·laterals
._000864
Des de l'associació d'autònoms lliure, apartidista i independent,AUPA., volem deixar clara la nostra posició respecte a una nova pujada del Salari Mínim Interprofessional i explicar les raons d'esta.El col·lectiu d'autònoms està constituït bàsicament per acte emprats, xicotets empresaris individuals i micro Pymes, constituint en el seu conjunt la base del teixit productiu espanyol, un model d'economia sostenible que ha funcionat durant molts anys i que ara es veu amenaçat pels grans grups d'inversió que l'estan fent desaparéixer.
Per descomptat que estem a favor que els treballadors cobren cada vegada més, com no anàvem a estar-ho?, si som el col·lectiu que més treballa en este país, que no té vacances garantides, que acudix a treballar malalt, que genera la majoria dels llocs de treball, moltes vegades en el propi entorn familiar. Això ens fa entendre de les necessitats familiars dels treballadors ja que els autònoms ens trobem amb eixos mateixos problemes i sense comptar amb un SMI que ens garantisca el manteniment de les nostres famílies.
Ara bé, en el que no estem d'acord és en la pujada artificial i unilateral, sense consensuar i per decret que ha anunciat la vicepresident del Govern, Yolanda Díaz, la qual, dit siga de pas, ens fa l'efecte que no sap el difícil que és alçar la persiana d'un negoci, dia rere dia, o pagar nòmines i impostos, mes rere mes.
Amb l'increment anunciat del 5% en el Salari Mínim Interprofessional resulta que L'SMI a Espanya s'ha incrementat un 54% des de l'any 2018, el problema per a les petites empreses és que este increment és encara major a causa de l'augment de les càrregues socials i dels impostos que porta aparellat i que la immensa majoria de les vegades els empleats desconeixen perquè no els paguen ells de manera directa, a saber:
El salari mínim quedarà establit en 1134 € en 14 pagues, és a dir 1323€/ mes però eixe no és el cost de l'ocupador ja que cal afegir-li el cost de les assegurances socials que oscil·la entre el 32% i el 38%, déu n'hi do. I tot això sense tindre en compte el mes de vacances, els dies per a assumptes personals, les baixes justificades, permisos de paternitat o maternitat, etc., i les cada vegada majors i més oneroses obligacions a les quals es veu sotmés cada autònom amb empleats (riscos laborals, protocols d'assetjament, primers auxilis, etc., etc.).
Si a més eres un ocupador diligent deuràs *provisionar fons mensualment per a atendre una possible indemnització per acomiadament del treballador degut a l'alt cost de les indemnitzacions.
Per si això no fora suficient s'afig l'increment progressiu de les quotes, decretat pel Govern, que els treballadors autònoms paguem pel delicte de voler treballar i nous impostos com el MEI (Mecanisme d'Equitat Intergeneracional), pujada en l'IRPF i eixe impost silenciós però implacable que és la inflació i que s'ha disparat al nostre país durant els últims anys.
La cosa s'agreuja més si a la pujada del SMI se li afig la reducció de la jornada laboral de 40 a 37,5 hores. No es pot comprendre com s'han fet els càlculs per a esperar que un negoci augmente costos salarials i reduïsca jornada laboral i que això supose un benefici per al conjunt de l'economia. Pensem que està combinació de mesures suposarà la punta per a multitud d'autònoms amb empleats i de micro pymes, afavorint com sempre a les grans empreses.
Per això des de AUPA. considerem que amb este entorn d'inflació, augment desbocat dels costos energètics, baixa productivitat laboral, increment de la pressió fiscal a autònoms i pymes, augment de les càrregues socials per als generadors d'ocupació, el tornar a incrementar l'SMI de manera artificial i unilateral, és una irresponsabilitat en estos moments i tindrà conseqüències molt negatives sobre la contractació, l'ocupació, els preus i la supervivència del treball autònom.
Per contra apostem per una Administració més eficient, eliminació de l'estructura improductiva i les despeses supèrflues de l'Estat, reducció de la pressió fiscal i de les càrregues i obligacions als autònoms, pymes i micro pymes d'este país, flexibilització del mercat de treball….
En definitiva, volem contractar més treballadors, volem major SMI, volem viure millor igual que els països que gaudixen de salaris més elevats, però amb una pujada del nivell de vida de manera natural i sense forçar situacions que poden desembocar en un empitjorament de la situació dels autònoms.
Fins que els nostres governants no aprenguen la realitat econòmica dels autònoms i fins que no aposten al 100% pel sistema de mercat tradicional que sempre hem tingut i deixen de costat les noves tendències del mercat globalista seguirem en risc d'extinció i tota la població acabarà pagant les conseqüències amb cada vegada menys recursos i més desigualtat.
AUPA (Associació d'Autònoms Units Per a Actuar)
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
OPINIÓ | AUPA, Autònoms Units per Actuar
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Entrevista a Almudena Fuster Marqués, coordinadora d'Autònoms Units Per a Actuar (AUPA) de la Ribera
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
De limitació de preus dels productes bàsics i que es promocionen grans superfícies
Hi ha 0 comentaris / Llegir més