| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 06/11/2014

POBLACIONS » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Arròs » Articulistes » J.M.O. » Miguel Á. Martínez » Mossets a la Ribera » Plats autòctons » Restaurants » Tendències

Bocados en la Ribera
En el Restaurant Miguel y Juani de l’Alcúdia es cuina la millor paella del món

Paco Rodríguez, que s'ha criat entre foguers i paelles, és l'últim guanyador del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

Estem davant d’un negoci i restaurant familiar que prompte va a complir els seus 25 anys. Miguel Rodríguez, després de treballar per a una altra empresa de restauració, també dedicada a fer paelles a l’Alcúdia, va decidir embarcar-se amb la companyia de Juani Caballero en un restaurant propi. Aixina va nàixer el Restaurant Miguel i Juani.
Després d’uns anys de funcionament es va encarregar dels foguers el seu fill i actual cuiner de la millor paella del món, Francisco Rodríguez Caballero, conegut per tots com Paco.
Esta clar que una persona que s’ha criat entre foguers i paelles, alguna vegada despertaria en ell la inquietud de cuinar. Va començar poc a poc fins decidir-se a fer un curs de cuina a l’any 2005 a Castelló de la Plana. A partir d’eixe moment ja no han hagut secrets per a Paco al món de la gastronomia.
S’ha especialitzat en els arrossos, ha investigat fins trobar l’arròs que domina, que absorbeix tot els sabor de la carn o el peix i domina en qualsevol estat, tant siga en caldós com en sec.
Obtindre un premi internacional tan prestigiós com el que celebren a Sueca cada any fa, entre altres coses, que el seu guanyador siga reconegut com l'autor de "la millor paella del món". Paco i el seu sogre donaren una lliçó magistral en la ciutat arrossera el passat setembre de com es deu fer una paella.
Amant de la cuina tradicional valenciana, s’ha aficionat als concursos i sempre participa junt al seu sogre Rafael Climent. Segons ens a comentat Paco a El Seis Doble, “li aporta seguritat a l’hora de concursar i ja no participaria en cap concurs si no fora amb la seua companyia”.
Gendre i sogre han recorregut diversos concursos gastronòmics de la Comunitat Valenciana, sempre aconseguint molt bons resultats.


Palmarés en els tres últims anys 

2011 tercer premi Concurs Putxero de l’Alcúdia.
2011 segon premi Concurs Postres de Kaki Ribera del Xúquer.

 
2012 segon premi Concurs Putxero de l’Alcúdia.
2012 segon premi Concurs Postres de Kaki Ribera del Xúquer.

 
2013 primer premi Concurs Putxero de l’Alcúdia.
2013 primer premi Concurs Arròs amb Bledes de Llíria.

 
2014 segon premi Concurs de Fideguà de Gandia.
2014 destacà en el V Concurs d’All i Pebre del Palmar.
2014 primer premi 54º Concurs Internacional de Paella de Sueca.
2014 tercer premi Concurs Postres de Kaki Ribera del Xúquer.
 

Com fer una bona paella
Els ingredients de primera classe són primordials per aconseguir una bona paella. En el Restaurant Miguel i Juani sempre utilitzen pollastre i conill de corral, les verdures si poden ser fresques i de temporada millor, garrofó, bajoca i tavella.

Ingredients
400 gr. de conill; 500 gr. de pollastre; 300 gr. de bajoca; 100 gr. de tavella; 200 gr. de garrofó; 1 tomaca rallada; 400 gr. d'arròs D.O.València; oli d’oliva; pimentó dolç; safrà i sal.

Elaboració
En una paella al foc tirem l'oli i una vegada calenta posem la carn trossejada, la sofregim bé i afegim els fesols verds, la bajoca, el garrofó i la tavella. Seguim amb el sofregit uns vuit minuts i tirem la tomaca rallada, quan estiga fregit afegim el pimentó i, sense deixar que es creme, agreguem l'aigua fins a la vora. Deixem coure uns 25 minuts i ajustem de sal. Després incorporem l'arròs i ho repartim, agreguem el safrà i deixem coure uns 17 minuts. Al final deixar-la reposar uns minuts abans de servir.
Després cal tindre en compte si la fem a llenya o a gas. A llenya cal tindre clar que el foc és més potent i per tant l’aigua s’evaporarà més ràpid. La paella típica aconseguís fer més “socarraet” . En quant a la sal Paco ens recomana, “treballar al límit”, ja que una paella que es queda dolça no capta l’atenció del paladar.
A partir d’ara ja sabem com preparar l’autentica paella valenciana, però vos recomanem passar per l’Alcúdia i pel Restaurant Miguel i Juani. Allí Paco i el seu equip vos atendran de la millor forma i podreu dir que heu menjat la millor paella del món.
 
 
Entrevista a Paco Rodríguez,
del Restaurant Miguel y Juani de l'Alcúdia
 
 
 
Ficha del restaurante
Nombre: Restaurant Miguel i Juani
Domicilio: C/ Pizarro, 4 | 46250 L'Alcúdia (Valencia)
Teléfono: 962.996.739
Página web: hostalmiguely juani.com
Correo electrónico: [email protected]
Especialidades: "la mejor paella valenciana del mundo" y cocina mediterránea
Menú de comedor: 18 €
Menú tapas fin de semana: 16 €
Menú diario: 9 €
Dia de descanso: domingo
Vacaciones: segunda quincena de agosto
 

Idea: El Seis Doble
Reportaje elaborado por J.M.O. y Miguel Á. Martínez

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.