Clica a la foto per ampliar
Bromera presenta les apostes i les principals novetats per al 2016
Pep Albanell, Joanjo Garcia, Vicent Usó, Silvestre Vilaplana, Pierre Lemaitre i Andrea Camilleri seran els autors protagonistes del tancament d’any
Edicions Bromera ha presentat avui les principals apostes per al Nadal, així com les línies de treball per al 2016 -un any molt significatiu perquè l’editorial celebra el seu 30è aniversari- en un esmorzar de premsa que ha tingut lloc a la llibreria Documenta de Barcelona. El directori literari de Bromera, Gonçal López-Pampló, ha fet la presentació juntament amb quatre autors amb novetats importants per al Nadal del 2015: Pep Albanell, Joanjo Garcia, Vicent Usó i Silvestre Vilaplana.Pel que fa als títols presentats, el director del Grup Bromera ha destacat la col·lecció Trànsit «i la bona acollida d’I tu no vas tornar, de Marceline Loridan-Ivens, i de Les fantasies del nàufrag, de Pep Albanell, dos textos narratius i amb un gran element biogràfic, que ens acosten una experiència personal molt diferent en cada cas i li donen un valor universal, és a dir, literari».
D’altra banda, López-Pampló ha fet referència també a l’aposta de la col·lecció «L’Eclèctica» per la combinació d’obres originals en català i traduccions internacionals: «en aquest darrer apartat apostem fort amb Alex, la segona novel·la de la saga de l’inspector Verhoeven, escrita per Pierre Lemaitre, i Dones, el darrer llibre d’Andrea Camilleri. L’any que ve començarem amb Un rei boig a Dinamarca, de Dario Fo; Rosy & John, el tercer lliurament de Lemaitre, i La guitarra blava, de John Banville». A més, ha avançat que aquests dos autors, Lemaitre i Banville, visitaran Barcelona per a la promoció dels llibres.
També ha fet referència a les obres originals en català recentment publicades en aquesta emblemàtica col·lecció, en què destaquen els darrers premis que ha incorporat: Les veus i la boira, de Vicent Usó, Premi Alfons el Magnànim, i Tota la terra és de vidre, de Joanjo Garcia, Premi Antoni Bru d’Elx (guardó que s’ha recuperat gràcies a una iniciativa popular). Finalment, ha volgut esmentar també Un sepulcre de lletres minúscules, una novel·la d’intriga de Silvestre Vilaplana, un dels autors més llegits de la narrativa valenciana actual.
A més, Gonçal López-Pampló ha assenyalat la fita important que suposa fer trenta anys per a una editorial ubicada al País Valencià, i ha explicat que «el balanç d’aquestes tres dècades és molt positiu però equivalent en dimensions al repte que hem d’acarar per als pròxims anys». Aquesta data tan significativa la celebrarem amb la incorporació de destacades traduccions internacionals i d’autors en la nostra llengua: Pierre Lemaitre (Camille), Benjamin Black (Even the Dead), Andrea Camilleri (La targa), Paola Predicatori (Abans el teu cos era una illa), Erri de Luca (Il più e il meno) i dos dels guardons més destacats del panorama internacional: el darrer premi Man Booker, A Brief History of Seven Killings, de Marlon James, i el premi Strega, La ferocia, de Nicola Lagioia. Pel que fa els nostres autors, ha destacat, entre altres, els nous treballs deGemma Lienas i Francesc Torralba.
A més, ha avançat que durant el 2016 celebrarem els trenta anys a Barcelona amb tots els amics, autors i col·laboradors de Bromera.
Autors
Pep Albanell, Les fantasies del nàufrag.
Un retrat del món sòpit i gris de la dècada dels cinquanta, a través de la mirada càndida d’un nen, Pep Albanell, però també del sedàs de la literatura. L’autor entreteixeix anècdotes de la infantesa per crear un relat farcit d’emocions i ironia on sura per damunt de tot l’estima per la literatura i un homenatge a les primeres lectures que ens marquen per sempre.
Albanell ha volgut destacar que «la seva és una novel·la que parteix de les seves memòries però que esdevé una obra de sentiments i emocions barrejades amb humor i ironia sobre una època fosca però contada perquè desperti el somriure del lector. Parla sobre un temps en què la literatura que feia evadir-se del món i gaudir els lectors era considerada dolenta per a la formació acadèmica».
Joanjo Garcia presentarà Tota la terra és de vidre (Premi de Narrativa Antoni Bru).
L’estiu del 2012 un membre del Tribunal de les Aigües és assassinat. Un jove periodista en hores baixes, i l’inspector Echebarri, un policia en declivi, uniran esforços per resoldre el cas. La investigació els obligarà a descendir al clavegueram de la ciutat i a enfrontar-se als seus propis fantasmes.
L’autor ha comentat que «volia fer una novel·la negra que fera una mena de retrat de la maldat i de la corrupció actual alhora que esdevenia una crítica al model de periodisme actual».
Vicent Usó, Les veus i la boira (Premi Alfons el Magnànim València de Narrativa).
El periodista Bernat Sequeral no imaginava que trobaria la mort per indagar per què el taüt de la mare era buit. Per això, vint anys després, la vídua s’oposa rotundament a la idea que el seu fill Mateu reprenga aquella investigació fatídica.
Per a Usó, aquesta «és una novel·la amerada de la meua fascinació per les Illes Columbretes, un lloc llegendari, inaccessible amb un immens poder literari (amagatall de pirates, contrabandistes...). En definitiva, és un homenatge a aquest territori que he poblat amb personatges molt diferents que em permetien explotar al màxim el potencial literari de l’illa».
Silvestre Vilaplana, Un sepulcre de lletres minúscules.
Vuit persones en una situació vital desesperada han acceptat un tracte amb un misteriós personatge. L’objectiu: la mort. Tots han assumit les normes. Però... i si de sobte les regles del joc canviaren?
Vilaplana ha afirmat que amb aquesta obra «volia crear una novel·la psicològica d’intriga amb una atmosfera angoixant amb la qual fer crítica social a partir dels personatges: vuit persones forçades a viure una situació límit per culpa de la crisi però que són persones normals, pròximes als lectors».
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Pierre Lemaitre, Silvestre Vilaplana, Pep Albanell, Andrea Camilleri i Maria Solar són algunes de les apostes ...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
L’escriptor francés torna a Bromera amb una història addictiva que explora els límits de la culpa i la innocèn...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Entrevista | Obra guanyadora del XXVI Premi de Novel•la Ciutat d’Alzira
Hi ha 0 comentaris / Llegir més