Carcaixent presenta aquest cap de setmana les pintures gòtiques que han eixit a la llum en l’Ermita de Sant Roc
Actualment es treballa per seguir amb les tasques de restauració, de condicionament i conservació de les pintures
Al llarg d’aquest cap de setmana, els dies 3 i 4 de juny es mostraran a l’Ermita de Sant Roc de Carcaixent les pintures gòtiques de l’Últim Sopar que han tret a la llum les tasques de restauració realitzades des del setembre.
Aquestes pintures que els experts daten del segle XIV es podran visitar dissabte i diumenge en torns de 45 minuts tant de matí, a les 12h o a les 13h, com de vesprada, a les 16h o a les 17h, on a més de poder atendre les explicacions dels tècnics que han realitzat la restauració, Tona Zalbidea i Andrés Ballesteros, es projectarà un video de com s’ha dut a terme i s'atorgarà un catàleg als visitants amb tota la informació. Per tal d’acudir a les presentacions s’han de reservar les entrades gratuïtes en la pàgina instanticket.es.
A més de l’escena de l’Últim Sopar, al mur del costat de l’evangeli, també es podrà observar la resta de murals detectats. Concretament, just baix s’han trobat tres figures humanes, que possiblement representen sants vinculats a la tradició religiosa local, i també en una paret contigua s’han trobat motius barrats amb els colors roig i groc de la Senyera del rei Jaume I el Conqueridor i s’intueixen restes en el parament del costat de l’epístola.
Els treballs realitzats mitjançant una inversió municipal de 47.000€ han requerit de molta perícia manual i una combinació de mètodes i instrumental d’alta precisió per tal de no fer malbé el contingut de les policromies que es trobaven baix capes de templina i estrats de calç.
Actualment, es treballa per seguir en els treballs de restauració, de condicionament i conservació de les pintures, així com de la seguretat de l’edifici, de fet, es troba licitada la instal·lació d’un sistema de videovigilància per tal d’evitar possibles riscos.
L’Ajuntament de Carcaixent convida a acudir a la presentació d’aquestes pintures que segons els experts resulten de gran rellevància, ja que queden poques pintures murals d’aquesta època amb aquest tipus de representació, la majoria foren destruïdes o revestides amb decoracions barroques, qüestió que diferencia aquesta Ermita gòtica que és monument històric-artístic nacional des de 1979 i Bé d’Interés Cultural per la Generalitat Valenciana des de 1981.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Baix les capes de pintura es troben les restes d’unes pintures d’incalculable valor històric i artístic
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Finalitza la primera intervenció de restauració a l’edifici del segle XIII que s’ha dut a terme mitjançant una...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Demà divendres 4 de novembre, a les 12:00 hores
Hi ha 0 comentaris / Llegir més