| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 08/09/2016

POBLACIONS » General » Educació i formació » Política

CCOO de la Ribera inicia el curs escolar exigint la reversió de les retallades en educació

"Les construccions de nous centres educatius o l'eliminació del fibrociment de les escoles no ha de ser novetat sinó l'inici de la recuperació per a l'educació pública"


._000452

La FE CCOO PV a la Ribera considera que les construccions de nous centres educatius o l'eliminació del fibrociment de les escoles no ha de ser novetat sinó l'inici de la recuperació per a l'educació pública. A més cal una disminució de ràtios, ampliació de plantilles i augment de centres que imparteixen educació infantil experimental als dos anys. Al País Valencià hem viscut protestes unitàries contra les retallades, el model lingüístics, l’aplicació de la LOMCE i tantes altres decisions de caire neoliberal i segregador que hem valorat negativament des de diverses plataformes de participació social i educativa. Ara cal concretar la reversió de les retallades i impulsar el canvi educatiu.

A nivell de condicions laborals caldrà revertir la pujada d’hores en secundària que ha afectat molt als centres i al nostre alumnat ( 20 hores lectives quan abans era de 18) , cal revertir els descomptes salarials per baixa mèdica, i les retallades en personal en primària (falten tutors als grups de primària i especialistes de PT i Audició i llenguatge).
A més cal insistir en la reversió de la pujada de ràtios: la Conselleria va donar algun pas en eixe sentit baixant la ràtio només del primer curs de cada etapa, que CCOO considera absolutament insuficient.
Veiem un pas endavant en l'augment d'unitats en molts centres públics. Centres com el IES Jouan Fuster de Sueca tenen 4 grups més, un per a primer de la ESO, un per a primer de Batxillerat, altre per a segon de Batxillerat i un més per a Formació Professional Bàsica. L'efecte directe a les aules es una baixada de la ràtio i un augment a les plantilles docents.
El llistat de centres educatius amb Fibrociment a la Ribera és molt llarg, encara ténim centres amb barracots, però s'ha començat a vore que les protestes i el canvi en el Consell donen poc a poc resultats. Aquest 8 de setembre, després de 12 anys de barracots, xiquetes i xiquets de EL Perelló estrenen escola nova. A Montserrat i a Castelló de la Ribera han començat les obres dels nous centres. Al CEIP Àusias March d'Alzira han llevat el fibrociment i aquest cap de setmana ho faran al CEIP Les Comes de L'Alcúdia. Aquestes actuacions que han començat han de vores continuades a lo llarg del curs.
A La Ribera hem vist ampliat el nombre de centres que impartiran educació infantil per al alumnat de dos anys. Al Francesc Pons de Carcaixent s'unixen el Cervantes d'Algemesí, el Lluís Vives i el Tirant Lo Blanc d'Alzira, el Santa Maria d'Aigües Vives i el CRA Ribera Baixa de Fortaleny.
Un començament positiu però que estimem insuficient. Pel que fa a les retallades salarials, la FE CCOO PV reivindiquem un nou acord que tinga en compte tot el que el professorat ha perdut: una pèrdua mitjana de poder adquisitiu de l’11% en Primària i un 13% en Secundària des de 2009 a 2016. De manera urgent cal acordar ja el pagament dels sexennis per al professorat interí.
Però tot això serà insuficient sense ofertes d’ocupació pública amples i planificades en el temps: cal recuperar plantilles i per això farà falta estabilitzar mitjançant ofertes d’ocupació durant els propers anys 10.000 llocs docents per a un sistema educatiu públic que avance en qualitat i equitat. El 20% de la plantilla docent és interina, treball que CCOO considera treball precari i esperem que puga'm arribar a un 8%, quantitat suficient per a cobrir les substitucions per malaltia.
CCOO denuncia que la despesa pública educativa ha descendit en percentatge del PIB, perdent en equitat. El Govern espanyol es va comprometre, a través del Programa d'Estabilitat 2016 a reduir el percentatge dedicat a despesa pública educativa passant del 4,15% de 2012 al 3,89 en 2016 tornant a un nivell de despesa dels anys 80. La despesa pública educativa a Espanya ha estat una de les principals afectades per les retallades, a pesar que la crisi ha retingut a les aules o fet tornar a elles als joves, incrementant les taxes d'escolarització. Farem front a aquestes polítiques anti-educatives del govern estatal, i reivindicarem al govern valencià que faça un esforç per a compensar aquesta pèrdua.
CCOO



El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.