Centenars de balladors inunden els carrers d’Alginet en el II Aplec de Danses
Un aplec que ha unit en germanor a pobles de tota la Ribera, des de Torís fins a Cullera, representats per diverses agrupacions folklòriques locals
Dissabte de vesprada Alginet va ser el poble amfitrió del II Aplec de Danses a l'Estil de la Ribera. Un acte que va estar organitzat pel Quadre de Balls Populars d'Alginet i per l'Associació d'Amics i Amigues de les Danses a l'Estil de la Ribera i que, tal com afirmava l’organització “és un aplec nascut per reivindicar i traure de l’oblit les nostres variants locals de danses de carrer. Un aplec que ha unit en germanor a pobles de tota la Ribera, des de Torís fins a Cullera, representats per diverses agrupacions folklòriques locals.”A les 20 h començava la cercavila dels pobles participants per diferents carrers cèntrics de la localitat per acabar a la plaça de les Germanies on, poble per poble, van anar baixant ballant pel carrer de Sant Antoni. Arribats a la plaça de la Constitució començà l’acte central on cada poble pujà a l’entaulat per mostrar el seu ball riberenc.
L’alcalde d’Alginet i encarregat de l’àrea de cultura, Jesús Boluda, va expressar la seua satisfacció per ser el poble que ha acollit el II Aplec i va demanar que aquest projecte continue i s’instaure en el temps.
El primer poble que va actuar va ser el de Benimodo que es va incorporar enguany a la festa i que va ballar la jota de Benimodo. Va seguir Riola que van fer l’estrena de l’u de Riola. Real va ser representat per diversos pobles que van preparar el ball del retonto. L’escola de Danses de la Ribera de Sueca va mostrar la seua jota. Torís va dansar el ball de la taina, Algemesí mostra el seu bolero, Benifaió la jàquera vella, Cullera la jota amb música de dolçaina i el grup de danses de l’Alcúdia el seu bolero.
Requena va ser el poble convidat i Fermín Pardo, autor de recerca de gran quantitat de balls i músiques populars valencianes, va explicar la peça que el grup Cantares Viejos va interpretar. Per finalitzar l’aplec, el poble amfitrió, Alginet, va dansar la jota d’una vella partitura manuscrita feta per Hermelando Bosch Peris i que recentment s’ha comprovat que Hermelando es limità a recollir i arranjar els temes populars.
El Quadre de Balls Populars d’Alginet va agrair a Joaqui Machí, mestra de la secció femenina d’Alginet, i a Rafa Gómez, cantador als Algadins i del grup Alimara de València, la seua dedicació al folklore, així com a Hermelando Bosch Mellado que facilitara les partitures de la jota.
La nit finalitzà amb un sopar i un sarau.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Dissabte, 5 de juliol, a partir de les 19.30 h tindrà lloc la trobada a la porta de l'Ajuntament
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
II Aplec de danses a l’estil de la Ribera organitzat pel Quadre de Balls Populars d’Alginet i per l’Associació...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
S’ha fet gràcies als diners que el Pla Provincial d’Obres i Serveis( PPOS) de la Diputació de València ha des...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més