Comença l’elaboració del Pla d’Infància i Adolescència de Carcaixent

Lunes, 15 de junio de 2020 | e6d.es
• S’emmarca dins l’objectiu del fet que Carcaixent siga reconeguda com a ciutat amiga de la infància per UNICEF

._000006
Des de la Regidoria de Serveis Social de l’Ajuntament de Carcaixent s’està desenvolupant el primer Pla Municipal d’Infància i Adolescència amb la participació dels xiquets i xiquetes que viuen a la localitat i del Consell Municipal d’Infància. En esta primera fase diagnosi s’ha elaborat una enquesta, en col·laboració amb Consell de la Infància i l’Adolescència, per conèixer com els xiquets i xiquetes de Carcaixent han viscut el confinament.
El Pla Municipal d’Infància i Adolescència de Carcaixent té com a finalitat conèixer quines són les necessitats, els problemes i les preocupacions dels infants i adolescents com a ciutadans i ciutadanes de Carcaixent, per a poder definir les polítiques municipals d’infància i adolescència dels pròxims anys. El Pla establirà els objectius per a millorar el benestar i garantir els drets de la infància, i la manera de fer-ho mitjançant accions i mesures concretes, dotades amb recursos.
Actualment, s'està portant a terme la diagnosi per a l'elaboració d’este Pla a través d’un procés participatiu amb els i les menors, mitjançant diverses propostes d’activitats que els arriben a través de diferents canals de participació com escoles, centres d’Educació Secundària, Consell de la Infància i Ajuntament. 
Per a l’elaboració d’este diagnòstic també s’estan fent entrevistes en profunditat a agents municipals vinculats amb la infància com ara la  Regidora d’Infància, la coordinadora treballadora social, l’educadora social, la responsable d’Intervenció familiar, el responsable UPCCA, Biblioteca, personal tècnic d’Esport, personal tècnic de Festes, personal tècnic d’Urbanisme, i representants dels diferents centres educatius.
Dins d’este procés participatiu, s’ha habilitat en la pàgina web de l’ajuntament una enquesta que té per finalitat conèixer com han viscut els xiquets i les xiquetes de Carcaixent el confinament i les restriccions derivades de l'estat d'alarma. Les preguntes han estat elaborades en col·laboració amb el Consell de la Infància i l’Adolescència de Carcaixent que ha continuat treballant estos mesos a través de sessions virtuals de les que han participat també l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom i la regidora de Benestar Social, Teresa Oliver.
El Pla Muncipal d’Infància i Adolescència s’emmarca dins l’objectiu del fet que Carcaixent siga reconeguda com a ciutat amiga de la infància per UNICEF, reconeixement que afavoreix l'esforç dels governs locals per incorporar la infància i adolescència en el centre de l'agenda política i social. Ser ciutat Amiga de la Infància obliga a considerar als xiquets i xiquetes com a protagonistes d'estes agendes, a escoltar i a dur a terme les accions necessàries per a fer realitat les decisions preses per ells i elles en els seus espais de participació infantil i adolescent tal com s'estableix en la Convenció sobre els Drets del Xiquet (ONU, 1989).
La regidora de Benestar Social, Teresa Oliver ha posat en valor tot el treball que està realitzant-se per tal d’aconseguir el reconeixement, «volem que Carcaixent siga Ciutat Amiga de la Infància i això no sols implica un compromís polític, sinó també comporta implementar accions i mesures concretes, dotades amb recursos, en el qual s'estableixen metes que milloren el benestar de la infància i de l'adolescència en el curt, mitjà i llarg termini».
La regidora ha explicat que la participació és fonamental «per a això necessitem comptar amb un diagnòstic, elaborat de manera participativa com un procés  vertebrat a partir del Consell d'Infància i Adolescència de Carcaixent i basat en dades, de la situació de la infància i adolescència dels recursos i serveis amb els quals es compta per a la seua atenció, així com de tots aquells aspectes que es consideren rellevants»
El diagnòstic permetrà ressaltar els principals desafiaments en temes d'infància i adolescència als quals s'enfronta el govern local «és el començament d'un procés d'aprenentatge i transformació cap a la implementació de polítiques que tenen un impacte real en la vida d'elles i ells. És construir, en col·laboració amb aliats i amb els xiquets i xiquetes, una ciutat o localitat on els seus drets es facen patents i vertaders», ha afegit.
Ajuntament de Carcaixent



._000715
._000627