Corbera acollirà una Trobada de Folklore 2017 que promou l’Àrea de Cultura de la Diputació

Jueves, 23 de marzo de 2017 | e6d.es
• Entre les formacions participants destaca la presència de corals, orquestres de pols i plectre, grups de tabal i dolçaina i de danses amb rondalles

._000258
La Trobada de Folklore 2017 que promou l’Àrea de Cultura de la Diputació de València comença a prendre forma. Els municipis de Vallés (la Costera), Tavernes de la Valldigna (la Safor), Corbera (la Ribera Baixa), Bétera (Camp de Túria) i la ciutat de València acolliran aquest festival que arrancarà el 25 d’abril a la capital del Túria i que reunirà novament a agrupacions i entitats folklòriques amb el propòsit de potenciar i expandir les manifestacions del repertori de música, balls populars i cançons valencianes. L'objectiu és el de garantir el foment i la difusió del folklore valencià en totes les seues manifestacions. Entre els municipis que albergaran aquestes jornades intercomarcals de folklore de 2017 destaca especialment la localitat de Vallés, que amb un cens inferior als 150 habitants s’ha bolcat en l’acollida d’aquesta celebració.
El diputat de Cultura, Xavier Rius, i responsables tècnics de l'Àrea s’han desplaçat en la jornada de hui fins aquesta localitat de la comarca de la Costera, en el marc d’una sèrie de reunions de treball amb representants d’alcaldies i regidories. El propòsit de les trobades ha estat concretar qüestions tècniques i organitzatives del projecte. A més de a Vallés, s'han produït reunions als municipis de Tavernes de la Valldigna, Corbera, Bétera i la ciutat de València, on la Trobada de Folklore 2017 es desplegarà pels barris d'Algirós, Benicalap i Patraix.
Xavier Rius ha incidit en «la gran predisposició mostrada pel municipi de Vallés en poder acollir una de les jornades de la Trobada de Folklore». Una circumstància que «posa de manifest l’interès que desperta aquest projecte i dóna sentit a l’aposta implementada l’edició passada per part de l’Àrea de Cultura de la corporació provincial de descentralitzar els espectacles que acompanyen al festival», ha subratllat el diputat.
Per la seua part, l’alcalde de Vallés, Javier Sisternes, ha posat èmfasi en «la importància que representa per a un municipi com el nostre poder acollir un esdeveniment d’aquestes característiques», alhora que s’ha mostrat convençut de que la Trobada de Folklore a Vallés «resultarà tot un èxit de participació i convocatòria», ha remarcat.

Festival descentralitzat
Totes aquestes jornades intercomarcals de folklore, englobades dintre del programa ‘València és música’ de la Diputació, pretenen visibilitzar les manifestacions del repertori de música, balls populars i cançons valencianes i garantir el foment i la difusió del folklore valencià en les seues diferents varietats.
La present edició de la Trobada de Folklore, com ja va ocórrer l’any passat, tornarà a apostar per la descentralització d’aquest esdeveniment més enllà de la ciutat de València, a més d’abandonar l’antiga modalitat de concurs. S'ha optat, per tant, per incrementar el nombre de formacions participants i facilitar l’accés a la cultura més tradicional per part dels municipis de les comarques valencianes. Entre les formacions participants destaca la presència de corals, orquestres de pols i plectre, grups de tabal i dolçaina i de danses amb rondalles.
Aquesta iniciativa compta, a més, amb la col·laboració de les diverses federacions valencianes de música i balls tradicionals: la Federació de dolçainers i tabaleters, la Federació de pols i pua, la Federació Valenciana de Folklore, la Federació de Folklore Novella o el FECOCOVA, entre d’altres. 
DIVAL