._000900
Cullera intensificarà des de demà dijous 6 de juny i fins al mes d’octubre la campanya de control i prevenció del mosquit tigre amb tractaments i fumigacions pel terme municipal, les zones humides del nostre poble i les pedanies de el Far, el Mareny de Sant Llorenç i el Brosquil cada dijous per tal de minimitzar l'impacte en els espais públics i millorar el benestar social durant el període estival.
La campanya preventiva del mosquit tigre va començar el passat dijous 28 de març amb biocides per part del consorci de la Ribera, al qual pertany l’Ajuntament de Cullera, mentre que les tasques que s'enceten demà són, en paraules del regidor de Medi Ambient, Víctor López, «treballs complementaris per tal d'incrementar l'efectivitat i que permeta al nostre veïnat gaudir més de parcs, places i patis sense la molèstia constant d'aquests dípters», ha afirmat.
A més, l’edil López ha destacat que no es tracta d’una campanya d’erradicació del mosquit tigre, «sinó de control de les colònies per tal de reduir la seua presència i evitar possibles molèsties i problemes sanitaris», ha conclòs.
D’aquesta manera, Cullera disposarà de dos tractaments diferents que es coordinaran durant el període estival fins al mes d'octubre. El tractament que s’utilitza és un biocida compost a base de Bacillus thurigiensis, un bacteri d’ús ambiental capaç d’eliminar les larves de mosquit i que, a més, no té efectes negatius en l’entorn, en persones ni en altres éssers invertebrats.
Consells per a la ciutadania
Conscients de la problemàtica local que ocasiona el mosquit tigre, els tècnics mediambientals del consistori han comunicat diverses mesures que poden adaptar veïnes i veïns per a ajudar a fer front al mosquit tigre, com eliminar l’aigua dels plats dels tests, buidar els objectes que acumulen aigua com a conseqüència del reg o la pluja, canviar amb freqüència l’aigua dels abeuradors d’animals domèstics i mantenir els nivells de clor en les piscines durant tot l’any.
Ajuntament de Cullera