Després de la cremà del monument d'Àvila, els fallers de Carcaixent tornen a casa

Lunes, 8 de abril de 2013 | e6d.es
• Gràcies a esta iniciativa, les falles de Carcaixent amb guanyat popularitat i un bon grapt d'amics



El que va començar quasi a manera de broma s'ha portat a la realitat.
José Enrique Amores, president de la Junta Local Fallera de Carcaixent, va comptar fa unes setmanes a El Seis Doble com en el viatge que van realitzar a Ávila per a proclamar a Cristina Jiménez fallera major de Carcaixent,  cal recordar que Cristina és oriünda d'eixa ciutat castellana, va sorgir mig en broma mig en serio la possibilitat de traslladar l'esperit de la festa fallera a la gèlida capital abulense.
La cosa no era gens fàcil pel simple fet que per a poder-ho dur endavant hi havia que contar amb el recolçament de les autoritats d´Àvila i per supost amb el suport dels fallers de Carcaixent. Uns i altres es mostraren encantats amb la idea, les autoritats van arreplegar el guant i donaren als carcaixentins tot tipus de facilitats per a preparar i fer realitat la primera falla a una ciutat aliena a la nostra festa i separada per vora 500 kilòmetres de València.
La bona sintonia sorgida entre autoritats i fallers ha sigut determinant a l'hora de fer realitat esta història fallera atípica. Ambdós parts han quedat encantats amb el resultat, amb la bona acollida per part dels pobletans, amb l'expectació creada, amb l'èxit de públic que s'ha acostat fins al casal i a veure el monument.
La males condicions meteorològiques de dijous passat van retardar el muntatge d'éste que una vegada va prendre la seua forma no va deixar a ningú indiferent. Per a poder traslladar la peça central del monument, una fallera de més de cinc metres d'altura, i els tretze ninots de la base, un per cadascuna de les comissions de la ciutat de Carcaixent i que retiraren dels seus respectius monuments fallers el passat 19 de març, s'han necessitat tres camions, que també traslladaren flors, coets, calderos...
Més de 600 fallers, desplaçats a Ávila amb autobusos,  no han volgut perdre's estes segones falles amb sabor únic. Després de les cercaviles, la despertá, l'ofrena a Santa Teresa, els focs artificials, ha arribat el moment del final, la cremà.
Les baixes temperatures d'estos dies no han pogut amb el calor faller dels carcaixentins.

La cremà
Un instant viscut tantes vegades pels fallers, el principi d'unes noves falles, però desconegut per a la gent d'Ávila que ho ha seguit amb expectació.
Ara que tot a acabat cal esperar per a saber si açò es repetix o si es queda en una mera anècdota fallera d'aquell any, 2013, en que Cristina Jiménez, natural d'Ávila va ser la fallera major de Carcaixent.
Hui a primera hora del matí els autobusos tornaran a casa. Els fallers tornen amb la satisfacció d'haver exportat la "millor festa del món", com ells l'anomenen, a una localitat i a una gent que fins fa uns dies tan sols coneixien les falles a través de fotografies o la televisió.
Gràcies a esta iniciativa les falles de Carcaixent han guanyat popularitat i un bon grapt d'amics.
Salva Roses