Dos estrelles Michelín per al jurat del III Concurs Nacional de Paella de Cullera

Viernes, 18 de mayo de 2018 | e6d.es
• El millor pastisser del món, Paco Torreblanca, i Susi Díaz formaran part del grup d'experts que triaran al guanyador nacional dimarts que ve

._000471

._000246
Experts de nivell per al III Concurs Nacional de Paella de Cullera. L'organització del concurs ha confirmat hui que el considerat millor pastisser del món, Paco Torreblanca, i la gastrònoma Susi Díaz, tots dos guardonats amb l'Estrella Michelin, formaran part del jurat del certamen que se celebra el pròxim dia 22, dimarts, en la capital turística de la Ribera.
També este divendres s'han conegut els noms dels restaurants que entraran en lliça en la final nacional. El concurs reunix prop d'una vintena dels millors locals, tres d'ells de Cullera.
Enguany es disputaran el reconeixement a la millor Paella de Cullera Al Grano (La Canyada-Paterna), La Taula de Llíria (Llíria), Bonaire (El Palmar – València), el Gambrinus de Setaigües, Ca Agustí Arrosseria (Sueca), Restaurant Miguel i Juani (l'Alcúdia), El Racó de Meliana (Meliana), Nou Racó (El Palmar – València), Casa Granero  (Serra), Salones Cánor (Teulada-Moraira), La Granja (Sueca), Palau Miramar (Miramar), Vino Tinto (València) i el Restaurant Avenida 2.0 (Massamagrell).
S'unixen a ells tres locals cullerencs: el guanyador de la final local disputada el passat dia 15, El Rincón del Faro, l'Ulises-Piga i el Restaurant Casa Ramón, segon i tercer classificats, respectivament.
Pel que fa al jurat, als experts esmentats se sumen en la presidència d'honor Salvador Gascón, pare de la gastronomia valenciana i creador de la recepta de la paella cullerenca. El president executiu serà Francisco Franco. Els acompanyaran periodistes i crítics gastronòmics com Juan Antonio Calabuig i Pedro García Mocholí, prestigiosos hostalers com Fausto Clemente, (Grupo Rex), Jose Mª Climente Abad (xef del Vinatea-Astoria) o Santiago Barquero González (Maestro Asador de Castilla). Antonio Crespo, del CDT d'Alacant; Carlos Palomar Herrero i Diego Gallego Martínez completen la terna. El concurs tindrà lloc en el Paella de Cullera Village, emplaçat en la plaça de la Constitució (Oasi), un enclavament privilegiat en ple cor turístic de la ciutat i amb unes vistes espectaculars a la badia.

Degustació popular
L'esdeveniment arrancarà a les 10 del matí i les paelles començaran a cuinar-se a partir de les 12 hores. Quan les paelles estiguen llestes, seran tastades pel jurat i posteriorment els convidats i el públic en general podran gaudir d'una degustació gratuïta del plat.
Després es durà a terme la cerimònia de lliurament de premis en el restaurant Los Olivos, on prèviament tindrà lloc un dinar. S'espera comptar amb l'assistència de nombrosos representants del món de la gastronomia, la política, l'economia i el teixit social cullerenc i valencià.

Un plat de KM 0
La Paella de Cullera és una creació culinària de 2016 que s'emmarca dins del projecte de rellançament turístic de Cullera. Basant-se en la filosofia de la gastronomia de Quilòmetre 0, pretén fomentar els productes locals i atraure els amants de la bona taula.
La Paella de Cullera es cuina amb brou de peix de roca; llagostins de la llotja de Cullera; sepionet sense tinta i amb la seua melsa; roger; figatells d'escorpa; arròs de la varietat J. Sendra o Albufera; oli d'oliva d'Énguera; tomaca fresca de Cullera per a sofregir; pebre roig i safrà de bri. La particularitat és que tots els productes del mar són de la llotja de la ciutat.
Ajuntament de Cullera