Edicions 96 presenta les seues novetats de tardor
L'editorial de la Ribera aposta per escriptors com Marc Granell, Ignasi Mora, Antoni Espí o la poeta polonesa Anna Swir
Una de les apostes d’Edicions 96 és la poesia, amb la col·lecció «Razef plaquettes» com un dels baluards de l’editorial dins d’aquest gènere. Per a la tardor 2015, Edicions 96 presenta dins d’aquesta col·lecció de petits formats i grans títols, Una dona de cap a peus de la poeta polonesa, Anna Swir (Varsòvia, 1909-Cracòvia, 1984). Setze poemes impactants, en versió bilingüe, amb la traducció de Josep-A. Ysern, on el lector descobrirà una veu poètica trasbalsadora i punxant. Durant l’ocupació nazi de Polònia, Swir va participar en la Resistència polonesa i va publicar diversos poemes en revistes clandestines. És una autora cabdal de la poesia centreeuropea del segle xx, amb una línia temàtica de marcat to feminista que reflexiona radicalment sobre la condició de la dona alhora que expressa un erotisme valentíssim. Ara la podem llegir en català de la mà d’Edicions 96.
Una altra de les apostes poètiques per a aquesta tardor és una antologia de poemes de Marc Granell preparada per Vicent Camps. Marc Granell recitable es presenta en el doble format del llibre imprès i d’un Cd que inclou els poemes recitats pel mateix Vicent Camps, amb l’acompanyament de guitarra de Miquel Pérez Perelló. La idea està concebuda a partir de l’experiència de la transmissió oral del rapsode Vicent Camps. El llibre està adreçat, preferiblement, a un públic jove i s’estructura en dos nivells d’experiència lectora, assequibles en ambdós casos. Completa la publicació una conversa entre la poeta Maria Josep Escrivà i el propi Marc Granell.
Relats curts ambientats a les comarques valencianes de la Vall d’Albaida i la Costera
El nou llibre d’Antoni Espí, Alcohol de romer, és una fusió de dènou relats que, sense estalviar ironia i amb un humor a estones negre, componen un recull per on desfilen personatges de caràcter antiheroic, ambients de les comarques valencianes de la Costera i de la Vall d’Albaida, succeïts, dèries i debilitats literàries del propi autor, i on la llengua —viva, creïble, desimbolta— no és només una eina en mans de l’autor, sinó que contribueix a fer creïbles els personatges, els dota de personalitat i fa que cada conte bategue amb caràcter propi.
Per la seua part, l’escriptor i periodista Ignasi Mora ens sorprèn amb una història senzilla, amb la qual vol transmetre a la gent més menuda la importància de viure en harmonia amb la terra. El seu nou llibre, Germà fanal, ens parla d’una estrella jove que baixa a la Terra perquè vol conèixer els seus germans: els fanals. Però, a la ciutat, els fanals no tenen vida. Sort que se li apareix un mussol i li explica que, a Benialí, un poblet molt tranquil de l’interior de la comarca valenciana de la Marina, les coses són ben distintes…
Un llibre dins de la col·lecció «Bressol de lletres», recomanada per als xiquets i xiquetes que comencen a llegir. Inclou, a més del conte, diverses activitats i jocs de llengua que reforcen l’aprenentatge lectoescriptor de forma eficaç i divertida.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Demà dimarts es presenta Vosaltres, el llibre que recull les obres guanyadores de les edicions de 2016 i 2017
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
El pròxim dijous es presenta Nits d’insomni, el llibre que recull les obres guanyadores de les edicions de 2...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Una Marxa de la Dona i FeSport Inclusiu, principals novetats d’esta segona edició
Hi ha 0 comentaris / Llegir més