| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 11/12/2023

POBLACIONS » General » Educació i formació » Social

Educació amplia el programa ‘Alimentació saludable i sostenible’

L'objectiu del programa, que té una dotació pressupostària de 382.500 euros, és introduir hàbits alimentaris saludables i sostenibles

._000606 
La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació ha ampliat el programa experimental ‘Alimentació saludable i sostenible’ per a fomentar la inclusió educativa de l'alumnat més vulnerable.
Este programa es desenvolupa a través de la Direcció General d'Innovació Educativa i té entre els seus objectius la incorporació d'hàbits alimentaris saludables i respectuosos amb l'entorn.
Per a fer-ho, la Conselleria ha consignat un total de 382.500 euros, que durant este curs es repartiran entre 51 centres d'Educació Infantil i Primària, titularitat de la Generalitat, nou centres més que el curs anterior. Estos centres participen també en el programa PROA+, dirigit a reduir l'abandó escolar.
Cada un d'estos 51 col·legis adherits a la iniciativa disposarà de 7.500 euros per a programar activitats de foment i sensibilització destinades a millorar els hàbits alimentaris de l'alumnat, dins dels patrons de la dieta mediterrània associada a productes de proximitat i de temporada. El programa també preveu la possibilitat d'oferir aliments saludables com a exemple d'este tipus de dieta.
A més de facilitar l'alimentació saludable a l'alumnat, este programa els oferix formació sobre nutrició, dieta saludable i sostenible. Esta activitat es desenvolupa durant la primera meitat de la jornada escolar, amb un mínim de 30 minuts d'activitat lectiva.
A més, amb la finalitat de millorar l'assistència regular a classe dels i de les alumnes procedents de les famílies més necessitades i reduir els percentatges d'absentisme, el programa busca la implicació de les famílies i dels centres educatius mateixos, i els oferix formació específica per a abordar amb èxit esta problemàtica i aconseguir un bon clima inclusiu.

Consum de fruites, hortalisses i lactis
En esta línia de treball, la Direcció General d'Innovació i Inclusió Educativa també col·labora amb la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca durant este curs escolar a través del ‘Programa de foment de consum de fruites, hortalisses i llet i productes lactis’ a les escoles.
El programa consistix en el repartiment de fruites, hortalisses, llet i productes lactis, junt amb altres accions, com és l'organització de jornades i xarrades informatives; el lliurament de material divulgatiu o educatiu; concursos, jocs i premis, o l'assistència a animacions audiovisuals i obres de teatre.
Generalitat Valenciana
 

 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.