Educació obri el procediment per a elaborar els programes anuals de formació permanent del professorat per al curs 2024-2025

Lunes, 11 de noviembre de 2024 | e6d.es
• El termini per a presentar les sol·licituds de participació acaba el 8 de novembre
._000900 
La Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació ha obert el procediment perquè els centres docents de la Comunitat Valenciana, tant públics com privats concertats sostinguts amb fons públics, elaboren i presenten els seus programes anuals de formació permanent.
Estos plans de formació contínua es componen de diverses modalitats formatives, com ara projectes de formació en centres, seminaris i grups de treball i han de comptar amb el suport del Consell Escolar de cada centre.
Totes estes accions estan encaminades a millorar la qualitat de l'ensenyament a través de l'actualització i el desenrotllament professional del personal docent i compten amb el consens de la comunitat educativa.
El seu disseny ha de tindre en compte les necessitats formatives individuals i col·lectives del professorat i del personal especialitzat per a incrementar l'èxit escolar, personal i social del seu alumnat.
Estes accions formatives estan dirigides al personal docent de centres educatius que impartix ensenyaments no universitaris en règim general o especial, al personal de la Unitat Pedagògica Hospitalària (UPH) i al de les Unitats Especialitzades d'Orientació en Inclusió Educativa (UEO).
D'altra banda, també pot participar en estes accions el personal no docent, com a educadors d'Educació Especial, Educació Infantil i fisioterapeutes, que desenrotlle tasques tècniques o de suport educatiu en els esmentats centres.
Així mateix, la formació està també oberta al personal qualificat de primer cicle d'Educació Infantil i el personal docent adscrit a diferents departaments de la Conselleria d'Educació.
La Generalitat ha destinat a esta convocatòria un pressupost màxim d'1.200.000 euros per a finançar les accions formatives dels centres docents públics d'Educació Infantil; Primària; Secundària Obligatòria; Batxillerat, Formació Professional; Educació Especial, Ensenyaments de Règim Especial i Educació de Persones Adultes titularitat de la Generalitat.

Competència digital docent
Una de les principals novetats d'enguany és la incorporació d'un projecte de formació de centre per a millorar la competència digital docent, que tindrà una duració de 60 hores i servirà perquè les persones que participen obtinguen d'ofici l'acreditació del nivell B1 de competència digital.
Quant a la modalitat formativa de grups de treball, la resolució publicada el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) per la secretaria Autonòmica de Cultura establix que la seua duració ha de ser entre 20 i 30 hores i el seu objectiu és estudiar i desenrotllar materials de lliure distribució a l'aula.
Pel que respecta als seminaris, la seua duració comprendrà un mínim de 20 i un màxim de 30 hores i la seua finalitat és debatre i analitzar les metodologies i didàctiques per a aplicar a les aules.
En totes les modalitats formatives les sessions de treball podran ser presencials o en línia, mitjançant videoconferències i el termini de sol·licitud està obert fins al pròxim 8 de novembre.
Les sol·licituds s'han de presentar seguint les instruccions que la Subdirecció General de Formació del Professorat
Generalitat Valenciana