Clica a la foto per ampliar
El Col·legi d’Advocats de Sueca crea un centre de mediació de conflictes
Este servici permetrà resoldre discrepàncies entre ambdós parts sense passar pel jutjat
El Col·legi d’Advocats de Sueca ha posat en marxa un centre de mediació de conflictes en què permetrà resoldre problemes de forma alternativa a la tradicional.El projecte va ser presentat pel degà del col·legi d’advocats, Joan Tamarit, i el coordinador del futur Centre, Daniel Carbó. L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; i les regidores, de Servicis Socials, Pilar Moncho, i de Seguretat Ciutadana, MªJosé Sarrió, també van estar presents.
La iniciativa, encara que és relativament jove, ha entrat al nostre país fermament i ja compta amb una gran tradició en altres països com Anglaterra que avalen la seua eficàcia. La mediació és un instrument per a resoldre conflictes d’interessos entre persones, de caràcter alternatiu al sistema judicial, tal com va explicar Tamarit “la diferència es troba en que la solució als conflictes és entre les persones, arriben a un acord i decidixen resoldre les diferències sense que hi haja un jutge que impose la seua controvèrsia”. Així mateix, perquè es duga a terme esta alternativa, la llei permet que hi haja un tercer, la figura del mediador, “un professional neutral la funció del qual no és la d’imposar la decisió, sinó la de tractar d’acostar les posicions de les dos parts per a donar solució a les seues discrepàncies”. Uns dels avantatges d’este sistema és el fet de que un conflicte siga resolt per les persones afectades, ja que “sempre que una decisió és imposada per un tercer produïx insatisfacció en alguna de les parts o en ambdós”. I una altra és l’econòmica, “la resolució de conflictes a través de la mediació evitarà llargs i costosos processos”.
El Col·legi d’Advocats conscient d’açò ha creat el Centre de Mediació i, per a dotar-lo de mitjans personals, ha organitzat un curs de formació d’especialistes en la matèria. El curs que tindrà una duració de 100 hores, començarà el pròxim 4 de desembre i finalitzarà el 20 de febrer. “És un curs totalment presencial de manera que es complisquen els requisits establits per la legislació vigent i que les persones que ho facen puguen exercir posteriorment les funcions de mediació”, va explicar el director del curs, Daniel Carbó. El Curs es desenvoluparà en una aula facilitada per l’Ajuntament de Sueca i s’impartirà per professionals del sector.
Al finalitzar, l’Alcalde va manifestar la seua gratitud davant d’este nou servici perquè “evitarà molts processos judicials i agilitzarà els tràmits”. També va destacar la importància que té “reciclar-se i estar al dia per a contribuir a millorar la vida del ciutadà”. Per la seua banda, Pilar Moncho, va voler agrair també esta iniciativa “perquè amb este nou servici podreu ajudar moltes famílies desfavorides de Sueca i de tot el partit judicial”.
Ajuntament de Sueca
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
La mediació és la via ràpida i econòmica recomanada per jutges i advocats per a la solució de conflictes
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Es tracta de la via ràpida i econòmica recomanada per jutges i advocats i impulsada pel Consell d'Europa des d...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Els lletrats han informat este matí a peu de carrer sobre els avantatges d'esta via per a la resolució de conf...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més