._000305
Milers de persones han acudit durant el passat cap de setmana a les instal·lacions de Toyosu Park, en la ciutat de Tòquio, per a presenciar la primera de les semifinals prèvies celebrades en l’estranger de la 55 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. Com ja va succeir l’any passat, l’acollida d’este esdeveniment gastronòmic fora de les nostres fronteres ha tornat a resultar tot un èxit de convocatòria i públic.
En esta primera semifinal han participat 18 restaurants de Japó, dos més que l’any passat, els quals han seguit el mateix procediment que se seguix en el Concurs de Sueca per a cuinar una autèntica paella valenciana, respectant els ingredients de la recepta oficial del nostre certamen. El jurat, presidit per Jesús Melero, coordinador del Concurs Internacional de Sueca, ha estat format pel president de l’Associació de la Paella de Japó, dos crítics gastronòmics japonesos, un empresari de l’alimentació japonés i un restaurador valencià. El guanyador d’esta semifinal ha sigut, per segon any consecutiu, el restaurant Bar España, de Sapporo; en segon lloc ha resultat el restaurant El Chateo Guinza; i en tercer lloc, el restaurant Vidrio, ambdós de Tòquio. Els tres han obtingut com a premi la invitació a participar en el 55 Concurs internacional de Paella Valenciana de Sueca que se celebrarà el pròxim 13 de setembre.
La regidora responsable del Concurs, Teresa Ribes, no ha pogut en esta ocasió assistir a la celebració de la semifinal per les seues obligacions laborals i per estar immersos en la campanya electoral. Enguany la semifinal s’ha avançat uns mesos respecte a l’any anterior per a acostar-la a la celebració de la
Golden Week, una setmana de festa que se celebra al Japó. Ribes, que finalitzarà en esta legislatura la seua responsabilitat al capdavant del Concurs, ha manifestat la seua satisfacció perquè es mantinga tan viva la internacionalització del certamen. Per la seua banda, Melero ha assenyalat l’entusiasme amb què els japonesos acullen esta semifinal del Concurs, la qual cosa s’ha notat en un augment en la qualitat dels concursants i en la dificultat del veredicte per part dels membres del jurat.
Les 18 paelles cuinades pels participants en l’eliminatòria prèvia, de les quals es van obtindre unes 3.000 racions, es van repartir entre el nombrós públic assistent. El dia abans del certamen va tindre lloc una
màster class per als concursants a càrrec de Jesús Melero, qui els va explicar totes les claus per a l’elaboració del nostre plat més internacional.
Ajuntament de Sueca