El Consorci Ribera i Valldigna explica als seus 51 municipis com afrontar la nova legislació en matèria de residus
Més de mig centenar de tècnics municipals, responsables públics i secretaris han assistit a estes jornades tècniques que busquen explicar els reptes de la nova normativa
El Consorci Ribera i Valldigna, l'entitat de gestió de residus que abasta 51 municipis de la Ribera Alta, la Ribera Baixa i la Valldigna, ha celebrat en el seu Complex de Valorització de Residus de Guadassuar una jornada tècnica destinada a explicar els reptes als quals s'enfronten les entitats locals davant la nova legislació de residus.La trobada ha arrancat amb la benvinguda del president de l'entitat i alcalde de Guadassuar, Vicent Estruch, qui ha aprofitat l'ocasió per a recordar que “el Consorci prestarà tota l'ajuda necessària per a ajudar els municipis a complir amb els objectius de separació de residus que marca la nova normativa i encara que és un repte desafiador, gràcies a l'eficàcia i al rendiment de la Planta de Guadassuar, junts l'aconseguirem, encara que fa falta encara molt esforç.”
Davant més de mig centenar d'assistents, entre els quals es trobaven responsables públics, tècnics municipals, secretaris i interventors municipals, professionals especialitzats i part del cos tècnic del Consorci Ribera i Valldigna ha explicat els reptes als quals s'enfronten els ajuntaments en l'aplicació de la nova legislació de gestió de residus.
En la primera ponència, a càrrec de Yesi Álvarez, s'ha aprofundit en els efectes de la nova legislació. La Llei 7/2022, l'última normativa aprovada, establix que per a 2035 almenys el 65% dels residus municipals hauran de ser reciclats o preparats per a la seua reutilització i que no es podrà depositar més del 10% dels residus municipals en abocador.
En la taula redona celebrada amb el gerent del Consorci Ribera i Valldigna Ángel Rodríguez, la secretària de l'entitat María Jesús Dasí i el tècnic especialitzat Álvaro Ruiz s'han tractat les obligacions que marca la nova llei per als ajuntaments, els *SCRAPS (aquelles entitats com Ecoembes i Ecovidrio que gestionen el reciclatge d'envasos) i els efectes sobre la taxa municipal.
La jornada ha acabat amb una visita guiada al Complex de Valorització de Residus de Guadassuar i la presentació del Biomatic. Esta innovadora línia de compostatge permet tractar de manera automàtica els residus orgànics de la recollida separada del contenidor marró, convertint-los en un compost d'alta qualitat que s'utilitza com a abonament ecològic per a l'horta.
“Amb estes jornades tècniques, continuem treballant per a ajudar els nostres municipis a avançar cap a una economia més circular i complir amb els objectius que establix la nova normativa,” ha explicat el president del Consorci Vicent Estruch. “La col·laboració entre municipis i la nostra entitat és indispensable per a aconseguir els reptes als quals ens enfrontem.”
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Salvador Montañana, president del Consorci V4 Ribera-Valldigna: "La nova plata de Guadassuar està ja treballan...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Per a la modernització del sistema de recollida i gestió selectiva de residus
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
D’un cost unitari en 2015 de 68,45 €/TN ha passar a un cost de 105,30 €/TN
Hi ha 0 comentaris / Llegir més