El Departament de l’Arròs de Sueca complix cent anys d’història
El Comité Organitzador del Centenari ha previst una sèrie d’actes que s’iniciaran el pròxim 15 de gener
Els actes que s’han preparat per a celebrar este centenari començaran el pròxim 15 de gener, a les 19 hores, amb una conferència oferida per Ramón Carreres, actual director del Departament de l’Arròs, en El Corte Inglés del carrer Colón, a València. La conferència tractarà sobre “La qualitat de l’arròs relacionada amb la cuina tradicional valenciana”. A continuació, es degustarà una paella cuinada per Juan Carlos Galbis, amb la varietat d’arròs Albufera, creada en el propi Departament de l’Arròs de Sueca i registrada l’any 2007.
Els dies 17, 24 i 31 de gener, en el Centre de Cuina d’El Corte Inglés de Nou Centre, es realitzarà una presentació i demostració de diferents plats cuinats també amb la varietat d’arròs Albufera per tres cuiners de prestigi: Francisco Grau, del restaurant l’Illa de Cullera (el dia 17); Juan Carlos Galbis (el dia 24); i Adolfo Cuquerella, del restaurant La Granja de Sueca (el dia 31). L’acte s’iniciarà a les 18.30 hores i la degustació està oberta al públic en general. Els dies 7 i 8 de febrer, tindrà lloc la Jornada Tècnica Internacional sobre Investigació en Arròs, en la qual participaran diferents experts de tota Espanya i internacionals, com l’italià Aldo Ferrero, que tractarà sobre “Control de males herbes. El problema de la resistència a herbicides”; i els francesos Jean Claude Mouret “El cultiu d’arròs ecològic: treballs d’investigació agronòmica i recomanacions tècniques”, i Didier Tarreau “Estudi de la diversitat del fong responsable de la piriculariosis, i la seua aplicació”. Per al mes d’abril, està prevista una exposició històrica de la labor desenvolupada pel Departament de l’Arròs en relació amb el sector arrosser durant cent anys. La mostra podrà visitar-se en la sala d’exposicions Els Porxets. Finalment, s’està preparant també una exposició de maquinària agrícola utilitzada en el cultiu de l’arròs.
El Comité Organitzador d’este Centenari està compost per: un representant de l’INIA (Institut Nacional d’Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària); el regidor d’Agricultura, Dimas Vázquez, en representació de l’Ajuntament de Sueca; Francisco Vázquez, president d’ASMAVA (Associació de Fabricants de Maquinària Agrícola de la Comunitat Valenciana); Miguel Minguet, responsable de la sectorial de l’arròs d’AVA-ASAJA; Enric Bellido, responsable de la sectorial de l’arròs de La Unió de Llauradors i Ramaders; José Pascual Fortea, president de la Comunitat de Regants i Sindicat de Regs de Sueca; José Segarra, director del Parc Natural de l’Albufera; José Luis Mariner, president de la Cooperativa Unió Cristiana de Sueca; Florentino Juste, director de l’IVIA de Moncada; Ramón Carreres, director del Departament de l’Arròs de Sueca; i Joaquín Vañó, secretari autonòmic d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, en representació de la Conselleria.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Entrevista a Abel Guarinos, director de la mostra que enguany complix 25 anys.
“25 anys de MIMs, 25 anys ...Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
La Generalitat ha inclós en la convocatòria d'ajudes de "pagament únic" la prórroga per a 2013 de les ajudes a...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Congregant, en els últims anys, més de 1000 corredores i corredors
Hi ha 0 comentaris / Llegir més