._000564
._000562
La tercera jornada de la 29ª Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM) oferirà demà divendres suggeridores propostes que no deixaran indiferent als espectadors i en les quals no es pronunciarà ni una sola paraula. Serà el cos, el moviment i el gest els qui parlen i ens traslladen a universos inèdits i impactants per a fer-nos viure experiències escèniques irrepetibles.
El MIM acull demà en el Centre Municipal Bernat i Baldoví Alba, de la companyia francesa Théâtre du Mouvement. Una creació inquietant feta de cossos, gestos i moviment a partir d'una adaptació lliure de l'obra La Casa de Bernarda Alba de Lorca. El mim corporal i el ball dramàtic vertebren aquest espectacle que s'estrena per primera vegada en l'estat espanyol dins del marc del MIM i que fa ressò d'una actualitat candent: les llibertats individuals.
Protagonista d'aquesta tercera jornada serà també la coreògrafa i ballarina resident a Barcelona Sol Picó. La Premi Nacional de Dansa arriba al festival amb la seua nova producció, Dancing with de frogs. Un espectacle que podrà veure's en el Poliesportiu Cobert que reflexiona i qüestiona el món de la masculinitat. Una aventura que l'artista defineix com a àcida, cochambrera, disbauxada i tragicómica.
Els carrers i places de Sueca es converteixen en escenaris
L'oferta escènica i lúdica per al divendres prossegueix amb atractives actuacions d'art en viu que prendran els carrers i places de Sueca amb muntatges molt diversos. Proposta íntima i experimental és Look at me, un working progress que estrena la guardonada companyia suecana Maduixa. Amb tres Premis Max a les seues esquenes, en aquesta ocasió convida a nou espectadors a mirar-se als ulls uns als altres i endinsar-se a l'interior d'una altra persona més enllà del seu aspecte físic. Els també valencians La Finestra Nou Circ recalen als carrers de la ciutat amb The Troupers per a donar-nos a conèixer a tres personatges d'un antic circ que es proposen recuperar i renovar amb humor aquells nombres clàssics de circ.
Els francesos Nomad Swing han dissenyat i fabricat una màquina excepcional a manera “Mad Max” combinant la sorpresa visual amb la musical que es materialitza en The Batt Mobile. La seua música nòmada amb un swing refrescant sonarà en el MIM amb un poderós xou que agafa prestats ritmes del jazz, el tango, la música clàssica i l'electrònica. Lligat a les Arts Plàstiques i amb una àmplia formació en diferents escoles de circ, Joan Català presenta el seu primer sol de carrer: Pelat. Una arriscada proposta que esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance per a fer-nos partícips d'un ritual únic entre un home i un tronc. I seguidor del treball de mestres com Jacques Lecoq o Marcel Maceau, el xilè Murmuyo torna un any més a la capital de la Ribera Baixa amb un espectacle inèdit en la nostra comunitat: !Fuera! En ell mostra l'important que és recolzar a les persones expulsades de la seua llar, desnonats i refugiats, i com davant aquestes adversitats la gent s'organitza i s'ajuda mútuament. Una representació de vertigen, carregada de passió i poesia a 18 metres d'altura, és la que oferiran els francesos L’Art és creation en la Plaça Sant Pere. Amb el seu espectacle The angels dance, que també arriba per primera vegada a terres valencianes, han ballat els cels de mig món amb una impactant destresa aèria. I liderada per Paula Escamilla (Xarxa Teatre), la nova companyia Escandall Teatre arriba al festival per a estrenar el seu primer projecte: XX. Una performace en la qual a través del teatre, la dansa, el gest, i reivindicant el carrer com a espai teatral i de reflexió, es qüestiona el paper que la societat patriarcal té reservat a les dones.
Premi MAX 2018 al Millor Espectacle de Calle, Meeting Point arriba al MIM de la mà dels bascos Erza per a parlar-nos, a través del moviment, dels llocs on es troba la gent, dels tolls que cal creuar per a açò i del temps que cal esperar. Les obres de Ertza, presents en els carrers des de fa una dècada, plantegen qüestions sobre les contradiccions humanes i socials i conviden al públic, d'una forma lúdica i estètica, a prendre una posició activa enfront del que està veient.
Amb un llenguatge físic i poètic, la companyia dirigida per Asun Noales, OtraDanza, s'instal•la en el Espai Joan Fuster amb Rito. Un espectacle en el qual suma al seu equip a l'artista visual Susana Guerrero i en el qual es fusiona la dansa amb les arts plàstiques per a convidar a l'espectador a viure una litúrgia escènica, la celebració d'un mite que ens explica, a través del cos, l'escultura, la llum i el so, aspectes de la condició humana i de les forces de la naturalesa.
Divendres, 21 de setembre:
De 17:30 a 22:00h Exposició fotogràfica de l’espectacle Rito.
Sala d’Exposicions Els Porxets
17:30h Cia.Maduixa (Sueca) amb Look at me ––estrena absoluta. (25’)
Itinerant Plaça Ajuntament i C/Sequial.
18:00h La Finestra Nou Circ (València) amb The Troupers. (45’)
Escenari Plaça Ajuntament
18:45h Nomad Swing (França) amb The Batt Mobile. (25’)
Itinerant Plaça Ajuntament
19:00h Joan Català (Catalunya) amb Pelat. (40’)
Esplanada Casal Jove
20:00h Murmuyo (Xile) amb !Fuera! –estrena a la Comunitat Valenciana. (45’)
Placeta Fonda
20:00h Otradanza (Elx) amb Rito. (25’)
Espai Joan Fuster
20:30h Ertza (Pais Basc) amb Meeting Point. (20’)
Escenari Plaça Ajuntament
20:45h Nomad Swing amb The batt Mobile. (25’)
Itinerant Plaça Ajuntament
21:00h L’art est creation (França) amb The angels dance ––estrena a la Comunitat Valenciana. (15’)
Plaça Sant Pere
21:30h Escandall (Vila-real) amb XX (escena 1) ––estrena absoluta. (20’)
Plaça Ajuntament (Baix del campanar Sant Pere)
22:00h Ertza amb Meeting Point. (20’)
Escenari Plaça Ajuntament
22:30h Nomad Swing amb The Batt Mobile. (25’)
Façana Centre Municipal Bernat i Baldoví
23:00h L’art est creation amb The angels dance. (15’)
Plaça Sant Pere
23:00h Théâtre du mouvement (França) amb Alba ––estrena a l’estat espanyol. (70’)
Centre Municipal Bernat i Baldoví
23:00h Sol Picó (Catalunya) amb Dancing with frogs. (60´)
Poliesportiu Cobert
00:30h L’art est creation amb The angels dance. (15’)
Plaça Sant Pere