Clica a la foto per ampliar
El Palau de la Marquesa de Carcaixent acull l’exposició ‘Ermites de la Ribera en 3D’, fins el 3 de març
Inclou 8 ermites de la Ribera que han estat digitalitzades amb models 3D, i impreses amb polímer per a exposar-les en una mostra accessible
._000086
La Mancomunitat de la Ribera Alta i l’Ajuntament de Carcaixent inauguren l’exposició “les ermites de la Ribera en 3D”, una mostra física del treball de digitalització de l’ens comarcal de 8 ermites de la Ribera. Els edificis que inclou el treball són l’ermita de Sant Roc de Ternils, a Carcaixent, la més antiga de la mostra (segle XIII), l’ermita de Sant Bernat (Carlet), l’ermita dels Sants de la Pedra (Sueca), l’ermita de Sant Antoni Abat (Llombai), l’ermita de Santa Bàrbara (Alberic), l’ermita del Roser (Beneixida), l’ermita del Calvari (Sumacàrcer) o l’ermita del Calvari (l'Énova).Els edificis han estat digitalitzats en 3D mitjançant tècnica de fotogrametria amb dron i terrestre, i també el seu interior pot visitar-se virtualment amb panoràmiques 360. La impressió amb polímer ha estat completada amb un treball de pintura per part d’un equip de restauradors, per a dotar de major veracitat i realisme el resultat.
La presidenta de l’ens comarcal afirmava que “des de La Mancomunitat apostem per projectes innovadors en matèria de digitalització cultural, i posem el resultat a disposició dels nostres municipis per a que puguen acollir l’exposició i apropar el nostre patrimoni a les nostres veïnes i veïns”.
La presidenta de la Mancomunitat de la Ribera Alta ha agraït a Carcaixent que obriga les portes de la seua casa gran a aquesta exposició. La seua alcaldessa, Carolina Almiñana, destacava del cas de l’ermita de Sant Roc que “reforça el nostre sentiment com a poble perquè es troba a la partida de Ternils, on es troba l’orige de Carcaixent”. La primer edil del municipi també ha volgut destacar sobre aquestos treballs que “la digitalització és una assegurança per a difondre i preservar el nostre patrimoni”.
L’acte de presentació d’aquesta exposició ha contat amb una interessant presentació contextual per part del professor Aureliano Lairon. El també arxiver i cronista d’Alzira, presentava als assistents una acurada explicació sobre el sorgiment i elements destacats de l’arquitectura i usos d’aquestos edificis religiosos, i la seua importància com a emblemes dels seus pobles.
L’exposició compta amb 8 ermites sobre uns panells informatius amb braille i QR amb audio-descripcions i informació multimèdia. Les ermites escollides destaquen per les seues singularitats arquitectòniques i també pels entorns naturals on es troben, amb una varietat d’estils, des del gòtic de reconquesta al neoclàssic, des del segle XIII fins a primeries del XIX.
La mostra podrà vore’s a l’entrada del Palau de la Marquesa fins el dia 3 de març, en horari de 9 a 14 hores, i també pot visitar-se també a través de la web de patrimoni de la Mancomunitat de la Ribera Alta (Riberana)
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
L’exposició es podrà visitar fins al 30 de novembre al Palau de la Marquesa
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Fins a l’1 de març en la Biblioteca Municipal
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Es podrà visitar fins al dia 6 de gener de 2024
Hi ha 0 comentaris / Llegir més