El patrimoni arquitectònic de la Ribera, a debat en la segona edició del Tradiarq
Sueca serà una de les tres seus que acolliran les jornades de la II edició del congrés comarcal d'arquitectura i patrimoni
Sueca acollirà la clausura de la II edició del Congrés Comarcal d'Arquitectura i Patrimoni Tradiarq 2017 que tindrà lloc entre l'11 i el 13 de maig a la Ribera del Xúquer. La localitat riberenca és una digna amfitriona per al Tradiarq. La ciutat conserva un important patrimoni sobretot pel que fa al seu arrelament a la cultura i la història del poble valencià. La capital riberenca compta amb vora un centenar d'edificis d'interés arquitectònic tant civils, religiosos, com altres construccions industrials vinculades a la producció de l'arròs.Bona part de les construccions de major interés que es poden trobar a Sueca són herència directa del procés de desenvolupament econòmic que va experimentar el municipi. Cal destacar molins, trilladores i sequers, d'entre els quals mereix especial menció el conjunt arquitectònic del Molí del Pasiego, testimoni de la industrialització del sector agrari valencià.
D'altra banda, pel que fa a les construccions civils, cal destacar el propi edifici consistorial, de finals del segle XVIII, així com Els Porxets, edifici annexe de la mateixa època. També de notable rellevància és l'edifici de l'Ateneu Sueco del Socorro, edificat a finals del segle XX i d'estil modernista; l'Asil dels Ancians Desemparats, de principis del mateix segle o el Mercat Central, de mitjan segle XX. A més, cal destacar també altres edificis públics del segle XX amb una certa singularitat com les Escoles Carrasquer, les Escoles Cervantes, l'àntic Teatre Serrano o les Escoles Jardí de l'Ateneu.
Menció especial mereixen també altres construccions particulars com ara les Cases d'Ignacia Cardona, sis vivendes construïdes en 1913 per acollir als immigrants que treballaven en el conreu de l'arròs o la Casa de Pascual Fos, símbol de l'arquitectura modernista a Sueca i la Casa de Joan Fuster, ambdós edificis públics, en l'actualitat, reconvertits en una instal·lació cultural, L'Espai Joan Fuster.
Des del consistori, valoren molt positivament la celebració del congrés en una de les seues jornades a Sueca, un fet que s'entén com una oportunitat única per a abordar i evolucionar en la protecció, valorització i articulació de l'abundant patrimoni construït de la ciutat i la comarca.
Tradiarq 2017
Tradiarq 2017 pretén ser un fòrum de debat, intercanvi d'idees i experiències per a la valoració i posada en comú dels aspectes més destacats del patrimoni de la comarca de la Ribera del Xúquer, especialment en allò referent a l'arquitectura tradicional, monumental i la seua posada en valor.
La finalitat d'este congrés és contribuir a la difusió de la riquesa cultural dels pobles de les comarques valencianes, així com col·laborar en el coneixement dels mètodes més adequats per a la seua conservació, restauració i valorització. Tot això amb la presència i col·laboració dels professionals més reputats en la matèria. Les ciutats veïnes d'Alzira i Cullera acolliran la primera i la segona de les jornades, respectivament.
Aquells que estiguen interessats en participar poden inscriure's i obtenir més informació en la pàgina oficial del congrés www.tradiarq.wordpress.com i a l'adreça de correu electrònic [email protected].
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
Pel seu estudi sobre la recuperació del patrimoni arquitectònic
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Dies 23, 24 i 25 d'agost, es porta a cap la segona edició
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Hui ha arrancat al municipi la segona edició de la iniciativa destinada a persones aturades o inscrites en mil...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més